Burdur'da "Çoban Köprüsü" projesi tanıtıldı

Burdur

Burdur'da "Çoban Köprüsü" projesi tanıtıldı

BURDUR (AA) - Burdur'un Karamanli ilçesinde, Avrupa Birliginden hibe almaya hak kazanan "Çoban Köprüsü" projesi tanitildi.

Kagilcik köyü Bahçeözü mevkisinde düzenlenen törende tanitilan projeyle, çobanlik meslegine karsi farkindaligin artirilmasi, çobanligin Avrupa standartlarina tasinmasi ve küçükbas hayvan üretimiyle et ve süt ürünlerinde verimliliginin artirilmasi hedefleniyor.

Proje kapsaminda belirlenen çobanlar, proje ortakligi olan ülkelere giderek oradaki çobanlarla köprü olusturup, bilgi paylasimi saglayacak.

Avrupa Birligi ve Dis Iliskiler Bürosu öncülügünde hazirlanan projede, Ispanya, Yunanistan ve Sirbistan ile Burdur Valiligi, Burdur Tarim ve Orman Müdürlügü, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve Burdur Ziraat Odasi yer aliyor.

Törende Burdur Vali Yardimcisi Mehmet Yildiz, yaptigi konusmada, Türkiye'nin çobanlik ve küçükbas hayvan yetistiriciligi konusunda Avrupa'ya örnek bir ülke oldugunu söyledi.

Projeyle yabanci ülkelerdeki iyi uygulamalari yerinde görmek üzere çobanlarin egitim toplantilarina katilacaklarini anlatan Yildiz, ''2021'in kasim ayinda proje sona erecek. Hedefler, çobanlarin sektördeki yerlerini daha iyi tanimalari ve sürü yöneticiliginin daha iyi sartlarda mesleki ehliyet olarak verilecek egitimlerle gelistirilmesidir." diye konustu.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik de çobanlarin Avrupa ziyaretlerinde oradaki gelismeleri göreceklerini belirterek ''Aslinda oradaki çobanlar da bizden çok sey ögrenecek.'' dedi.

Törende protokol üyelerine kepenek giydirildi.



Yurt Dünya 17.10.2020 12:31:21 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da bir kişi tartıştığı oğlunu tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alındı

2

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, trafik denetiminde sürücülerle bayramlaştı

3

Hatay'da Kurban Bayramı öncesi trafik denetimi yapıldı

4

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

5

Mersin'de Kurban Bayramı öncesi trafik denetimi yapıldı

6

Hatay'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı

7

AK Parti Adana İl Başkanlığında bayramlaşma programı düzenlendi

8

Antalya'da kurban pazarlarında satışlar sürüyor

9

Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, bayram mesajı yayımladı

10

Mersin'de Kurban Bayramı öncesinde yolcu otobüsleri denetlendi