Burdur'da çocuklar, Sagalassos Antik Kenti’deki Antoninler Çeşmesi’ni resmetti

Burdur

Burdur'da çocuklar, Sagalassos Antik Kenti’deki Antoninler Çeşmesi’ni resmetti

BURDUR (AA) - Burdur'da çocuklar, Aglasun ilçesinde bulunan Sagalassos Antik Kenti’deki Antoninler Çesmesi’ni çizdi.

Bucak ilçesinde özel bir resim okulunda egitim gören 15 ögrenci, Aglasun ilçesindeki UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi'nde yer alan Sagalassos Antik Kenti'ne geldi. Ögrenciler, Roma dönemine ait kiyafetleri giyerek Sagalassos Antik Kenti’ndeki Antoninler Çesmesi’ni resmetti.

Resim ögretmeni Tugba Demirezen, gazetecilere yaptigi açiklamada, çocuklara hem tarih hem de sanat dersi verdiklerini söyledi. Böyle bir projenin uzun zamandir hayali kurdugunu anlatan Demirezen, "Resim atölyesindeki gönüllü ögrencilerimle buraya gelerek Antoninler Çesmesi’ni resmettik. Kostümler giydik ve o dönemin tarihini canlandirdik. Bu çekimlerimiz bittigi zaman da güzel bir klip hazirlayip sunacagiz." dedi.

Ögrencilerinin antik kente hayran kaldigini belirten Demirezen, “Saskinlikla dinliyorlar. Tarih nedir anlamaya çalisiyorlar, sanat nedir, eser nedir hepsini görerek ögreniyorlar. Çok keyifli bir çalisma oldu." diye konustu.

Ögrenci velisi Havvanur Çelikdemir de "Sanata dökmek, resme dökmek çok güzel. Çocuklarimiz Roma dönemine ait kiyafetler giyerek tarihi resme döktüler. Iyi ki katildik, iyi ki buradayiz." seklinde konustu.



Yurt Dünya 17.09.2020 21:59:47 0