Burdur'da doğal hayatı anlatan merkezdeki heykellere maske takıldı

Burdur

Burdur'da doğal hayatı anlatan merkezdeki heykellere maske takıldı

BURDUR (AA) - Burdur'da dogal hayati anlatan Lisinia Doga Merkezi'ndeki heykellere, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini konusunda farkindalik olusturmak amaciyla maske giydirildi.

Karakent köyünde bulunan ve Kovid-19'la mücadelede normallesme sürecine girilmesiyle yeniden ziyaretçilere açilan Lisinia Doga Merkezi'nde sergilenen atik odun parçalarindan yapilmis heykellere maske takildi.

Merkezin kurucusu Öztürk Sarica, AA muhabirine yaptigi açiklamada, ziyarete açildiklari günden itibaren, alandaki ilgi çeken insan, Burdur Sirtlani, vasak ve kartal heykellerine maske giydirdiklerini söyledi.

Maske takmanin önemine ve zorunluluguna dikkati çekmek istediklerini ifade eden Sarica, ziyaretçileri de ates ölçümünden sonra maskeli olarak içeri aldiklarini kaydetti.

Sosyal mesafenin korunmasi için alandaki salon sayilarini artirdiklarini belirten Sarica, "Ziyaretçilere, 'dogal bir alanda heykeller bile maske takiyorsa insan olarak sagligimizi ve gelecegimizi düsünüyorsak mutlaka maske takmak zorundayiz' düsüncesini vermeye çalisiyoruz." dedi.

Merkez hakkinda da bilgi veren Sarica, Lisinia'da dogal hayati anlatan çok sayida öge bulundugunu dile getirdi.

Ziyaretçilere bilgilendirme panolari, heykeller, resimler ve yaban hayvanlariyla dogal hayati anlattiklarini aktaran Sarica, "Geçen yil 400 bine yakin ziyaretçi agirladik. Bu yil Kovid-19'dan dolayi bu sayiya ulasacagimizi düsünmüyorum, zaten asiri bir yogunluk olsun istemiyoruz. Yogunluk olusturmayacak sekilde belli araliklarla sayi sinirlamasiyla insanlari alanimiza kabul ediyoruz." diye konustu.



Yurt Dünya 28.06.2020 13:27:19 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da işçilerin kullandığı 6 konteyner yandı

2

Mersin Valisi Pehlivan, şehit ailesini ziyaret etti

3

Antalya'nın Akseki ilçesinde orman yangını çıktı

4

Kemer'de korsan taşımacılık yapan ehliyetsiz sürücüye 18 bin 656 lira para cezası

5

Kemer'e yeni adliye binası için çalışma başlatıldı

6

Arsuz'da 1640 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

7

Hatay'da çıkan yangınlar söndürüldü

8

Alanya'da yuvalarından çıkan caretta caretta yavrularının denize yolculuğu görüntülendi

9

Antalya'da bir kişi teknede ölü bulundu

10

Antalya'da Aksu Çayı kenarındaki kaçak yapıların kaldırılmasına başlandı