Burdur'da jandarma ve polisten sürücülere bilgilendirme ve denetim

Burdur

Burdur'da jandarma ve polisten sürücülere bilgilendirme ve denetim

BURDUR - Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı trafik şube müdürlükleri ekiplerince sürücülere eğitim verilerek motosiklet sürücülerine denetim yapıldı.

Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince Yeşilova ilçesi Güney Köyü'nde motosiklet sürücülerine yönelik "Trafik Güvenliği Eğitimi" verildi.

Eğitimde trafik kazalarını ve trafik kazalarına bağlı ölüm ve yaralanmaları azaltmak amacıyla motosiklet sürücülerine kask kullanımının önemi, görünürlüğü artırmak için reflektif yelek giyilmesi, güvenli sürüş teknikleri, karayolunda emniyetli araç kullanma, genel trafik kuralları konularında bilgi verilerek sürücülere reflektif yelek ve broşür dağıtıldı.

Ayrıca jandarma trafik ekibince, Gölhisar ilçesindeki pancar toplama alanında düzenlenen "Güvenli Tarım, Güvenli Trafik" eğitiminde traktör sürücülerine traktörlerinde koruyucu kabin, tepe lambası, reflektörün önemi ve römorkların kullanımı anlatılarak karayolunda emniyetli araç kullanma, genel trafik kuralları konularında bilgi verildi. Eğitim traktör sürücülerine reflektör ve broşür dağıtılmasının ardından sona erdi.

Eğitime Gölhisar Kaymakamı Kadir Ulusoy da katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri de Cumhuriyet Meydanı'nda motosiklet denetimi yaptı. Denetim kapsamında motosiklet sürücülerinin ekipmanları kontrol edildi, ekipmanı uygun olmayan sürücüler uyarılırken trafik kurallarını ihlal eden sürücülere de cezai işlem uygulandı.




Yurt Dünya 24.11.2023 17:35:16 0

İlginizi Çekebilir

1

Hataylı depremzede öğrenciler, Bolu'da konser verdi

2

Mersin'de uçuruma devrilen iş makinesinin operatörü öldü

3

Adana'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

4

Hatay'da depremzede çocuklar için şenlik düzenlendi

5

Mersin'de Gazze için yardım kampanyası başlatıldı

6

Mersin'de asayiş uygulaması yapıldı

7

Hatay'da karantinaya alınan 2 mahallede kuduz aşısı çalışmaları başlatıldı

8

Antalya'da Gaziantep Yemek Şenliği düzenlendi

9

Alanya'da hırsızlık zanlısı tutuklandı

10

"Asrın felaketi"nin merkez üssünde hak sahiplerinin 3'te birinden fazlası evine kavuştu