Burdur'daki tarihi Taş Oda Konağı, yöresel yemekler ile turizme kazandırılacak

Burdur

Burdur'daki tarihi Taş Oda Konağı, yöresel yemekler ile turizme kazandırılacak

BURDUR - Burdur'daki tarihi konaklardan "Taş Oda Konağı" Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesince (MAKÜ) işletilip turizme kazandırılacak.

Pazar Mahallesi'nde bulunan 17. yüzyıldan kalma Osmanlı sivil mimarisinin ve Türk-İslam eserlerinin önemli örneklerinden biri olan Taş Oda Konağı, gastronomi mutfağı olarak hizmete açıldı.

Üniversitenin bünyesindeki otel tarafından işletilecek olan konakta, kentin unutulmaya yüz tutan yöresel yemekleri ve konağın kültürel dokusu ziyaretçilerine sunulacak.

- "Bu şehir turizmden daha fazla pay almayı hak eden bir şehir"

Konakta düzenlenen açılış töreninde konuşan Burdur Valisi Türker Öksüz, tarihi konağın gelecek nesillere aktarılmasının ve turizme kazandırılmasının kıymetli bir çaba olduğunu söyledi.

Burdur'un sahip olduğu turizm potansiyelinin harekete geçirecek çalışmaların ve projelerin üretilmesi ve bunların uygulanması gerektiğini dile getiren Öksüz, şöyle konuştu:

"Konakları, Sagalassos'u, Kibyra'sı ve Salda Gölü'yle bu kent turizmden daha fazla pay almayı hak ediyor. Turizm faaliyetlerini çeşitlendirirken, katma değer yaratırken elbette bu tarihi yapıların korunması, yerli ve yabancı ziyaretçilerin kullanımına sunulması önem taşıyor. Kültürümüzün bir parçası olan yöresel yemeklerin, gastronominin yaşayacak olmasından dolayı son derece mutluyum." dedi.

AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz da kültürel mirasın korunarak geliştirilmesi ve gastronomiyle bir araya getirilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de üniversitenin gayretleriyle unutulan yemeklerin yaşatılarak kuşaktan kuşağa aktarılacağını kaydetti.

MAKÜ Rektörü Hüseyin Dalgar da konağın bahçesinin gastronomi alanında hizmet vermesi için özel izinler alınarak restore ettiklerini söyledi.

Dalgar, amaçlarının sadece bir restoran işletmeciliği olmadığını, kent turizmine katkı sağlamak istediklerini ifade etti.



Yurt Dünya 12.01.2024 19:12:24 0

İlginizi Çekebilir

1

Batı Akdeniz'den 11 ayda 2 milyar 471 milyon dolarlık ihracat

2

Adana'da camide vatandaşlar siber dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirildi

3

Hatay'da iki aracın çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı

4

Osmaniye’de Başsavcı Arısoy ve Vali Yılmaz, HSK Heyetini Ağırladı

5

Burdur'da kaçak avcılık yapan 4 kişiye 40 bin lira ceza

6

Babacan Meridian projesi Gayrettepe'de yükseliyor

7

Sürat Kargo, kasım kampanyalarında günlük 900 bin gönderi teslim etti

8

Osmaniye’de beton mikseri uçuruma devrildi, sürücü yaralandı

9

Osmaniye'de 2 kişin öldüğü 7 kişinin yaralandığı kaza kamerada

10

Hasanbeyli’de rezerv yapı alanında 70 işyeri, 68 konut ve 600 kişilik cami yükseliyor