Bursa Büyükorhan Kocadere Göleti çalışmaları devam ediyor

Bursa Büyükorhan Kocadere Göleti çalışmaları devam ediyor

Bursa Büyükorhan Kocadere Göleti çalışmaları devam ediyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, Bursa Büyükorhan Kocadere Göleti’ndeki çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Prof. Dr. Akca, Bursa Büyükorhan Kocadere Göleti inşaatında gelinen son nokta hakkındaki yazılı açıklamasında, “Çalışmaların hızla devam ettiği Kocadere Göleti’nin tamamlanmasıyla, Büyükorhan ilçe merkezi ile çevresindeki yerleşimlerinin toplam 1,124 milyon metreküp içme suyu ihtiyacını karşılayacaktır. Kret kotu 886,50 metre olan Bursa Büyükorhan Kocadere Göleti’nde plinth betonu tamamlanmış olup, gövde dolgusu 870,00 metre kotunda devam etmektedir. 2022 yılı içerisinde gövde dolgusu imalatlarının tamamlanması beklenmektedir” dedi.
Projenin tüm aşamalarının tamamlanması neticesinde yılda 1,124 milyon metreküp içme-kullanma suyu sağlanacağını belirten Genel Müdür Akca, “Hayata geçirilen proje ile Büyükorhan ilçesi ve civar yerleşim yerlerinin 2070 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanmış olacaktır” dedi.


Güncel 2.09.2022 12:06:44 0

İlginizi Çekebilir

1

Alternatif Bank'tan 200 milyon dolarlık eurobond ihracı

2

ŞOK Marketler'den ramazan ayına özel fiyat uygulaması

3

Yurtiçi Kargo'dan Bursa'ya otomasyon merkezi yatırımı

4

Adıyaman Destek Market ile 2 yılda 87 bin kişinin temel ihtiyaç malzemeleri karşılandı

5

Hatay'da depremlerde hayatını kaybedenler için bir kısmı yıkılan kilisede ayin yapıldı

6

DÖSİAD başkanı Gencer güven tazeledi

7

Corendon Airlines, Brand & Sports Summit'e katıldı

8

Kahramanmaraş'ta depremlerde yakınlarını kaybedenler kabirleri ziyaret ediyor

9

Adana'da 14 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

10

Böbrek hastalarında kişiye özel plan hayati önem taşıyor