Bursa esnafının zincir mağazalar için kısıtlama talebi

Bursa esnafının zincir mağazalar için kısıtlama talebi

Bursa esnafının zincir mağazalar için kısıtlama talebi

Zincir marketlerin gıda ve temizlik ürünleri dışında satış yapması 6 şehirde Valilik kararıyla yasaklandı. Bursa Valiliği ise henüz bu konuda bir karar almadı. Esnaf Odası Valiliğe başvurarak zincir marketlerin, gıda ve temizlik ürünleri dışında satış yapmasının engellenmesini istedi.
Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertan Abdulazizoğlu, tam kapanma sürecinde zincir marketlerle ilgili 6 ilde alınan İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarını Bursa Valiliği’ne emsal sunarak, satışların sınırlandırılmasını istedi.
Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ertan Abdulazizoğlu, yaptığı açıklamada, zincir marketlerde gıda ve temizlik ürünleri dışındaki ürün satışının engellenmesi yönünde valiliğe talepte bulunduklarını, belirterek, talebin olumlu sonuçlanması halinde haksız rekabetin de önüne geçileceğini ifade etti.
Kısıtlama döneminde işyerleri kapalıyken zincir marketlerin her türlü ürünü satmasının haksız rekabet oluşturduğunu söyleyen Başkan Abdulazizoğlu, bu konuyla ilgili Antalya, Kayseri, Kocaeli, Eskişehir ve Karaman İl Hıfzıssıhha Kurullarının kararları bulunduğunu hatırlattı.


Güncel 1.05.2021 15:51:58 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da park halindeki otomobilde yaşanan patlamada 1 kişi öldü

2

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Kemer'de anıldı

3

Osmaniye’de mavi yumurtlayan tavukları çalan şüpheli polis tarafından yakalanıp tutuklandı

4

Antalya'da "15. Uluslararası Yeni Yıl Pazarı" açıldı

5

EMŞAV Tarsus hizmet binası açıldı

6

Mersinli şehit için oluşturulan hatıra ormanına yeni fidanlar dikildi

7

Antalya'da şarampole devrilen tırın bir eve çarparak durabildiği kazada sürücü yaralandı

8

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den çiftçilere ÇKS uyarısı

9

MASTOB Başkanı Süral, iş yeri açma yönetmeliğini değerlendirdi

10

Futbol: Trendyol 1. Lig