Tarih: 18.08.2020 14:20

Bursa "sosyal mesafeli" bisiklet yarışına hazır

Facebook Twitter Linked-in

BURSA (AA) - Zafer Bayrami etkinlikleri kapsaminda organize edilen "GranFondo Bursa" Bisiklet Yarisi, Bursa Büyüksehir Belediyesinin himayesi ve Turkcell'in iletisim sponsorlugunda 30 Agustos'ta gerçeklestirilecek.

Turkcell'den yapilan açiklamaya göre, Bursa Büyüksehir Belediyespor Kulübünce düzenlenen GranFondo Bursa, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini süreci dolayisiyla sosyal mesafe kurallarina uygun, saglik önlemleri artirilmis bir yaris olacak.

Kisa ve uzun olmak üzere iki parkurda gerçeklestirilecek yaris, "Zaferi yüreginde, gücü pedalinda hisset" sloganiyla Bursa Millet Bahçesi'nden baslayacak. Sporcularin startta bölünmüs çizgilerden çikis yapacagi GranFondo Bursa'nin sembolik startinda maskeler de takili olacak. Alandaki saglik önlemlerinin 10 kat artirildigi organizasyonda, sporcu dinlenme alanlari da sosyal mesafe kurallarina uygun olarak hazirlanacak.

Yarisa yurt içi ve yurt disindan yaklasik 2 bin bisikletseverin katilmasi bekleniyor.


- "Yeni normalde yapilacak en saglikli aktivitelerden biri"


Etkinligin kentte bir otelde düzenlenen tanitim toplantisinda konusan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, tüm dünyada insanligin üzerine karabasan gibi çöken koronavirüsle mücadelenin kesintisiz sürdügünü belirtti.

Bu süreçte sosyal yasamdan uzaklasan insanlari motive etmek ve moral asilamak için hazirlanan spor, sanat ve kültürel etkinliklerin daha fazla ön plana çiktigini vurgulayan Aktas, sunlari kaydetti:

"Özellikle açik havada yapilmasi nedeniyle bisiklet sporu, yeni normalde yapilacak en saglikli aktivitelerden biri. Mart ayi basindan beri devam eden pandemi sürecinde Türkiye'nin sosyal mesafeli ilk uluslararasi bisiklet yarisina ev sahipligi yapacak olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Büyüksehir Belediyesi olarak turizmin tüm ayaklarinda oldugu gibi spor turizminden de pay alabilmek adina tanitim faaliyetlerini çok önemsiyoruz. GranFondo'nun da tarih baskenti Bursa'mizin dünyaya tanitimina vesile olacagina inaniyorum."


- "Vatandaslarimizi harekete tesvik edici projelerin her zaman yaninda olduk"


Turkcell Kurumsal Iletisim Direktörü Ismail Özbayraktar da 30 Agustos Zafer Bayrami gibi önemli bir günde, güzel ve anlamli bir organizasyonu gerçeklestirecek olmanin mutlulugunu yasadiklarini aktardi.

Kovid-19 sürecinde insanlarin en büyük sorunlarindan birinin hareketsizlik olduguna dikkati çeken Özbayraktar, su ifadeleri kullandi:

"Spor dünyasinin içinden gelmis biri olarak sporun hareket etmenin yani sira insanlari motive edici, birlestirici ve moral verici gücü oldugunu çok iyi biliyorum. Bu nedenle pandemi sürecinin basindan itibaren vatandaslarimizi harekete tesvik edici projelerin her zaman yaninda olduk. Yeni normal olarak adlandirilan bu dönemde GranFondo Bursa gibi sosyal mesafe kurallarina özen göstererek harekete tesvik eden bir spor etkinligine destek vermekten gurur duyuyoruz. Zaferi yüreginde, gücü pedalinda hissederek bu anlamli günü kutlayacagiz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —