Bursa Terminalinde mahsur kalan yolcular KYK yurtlarına yerleştirildi

Bursa Terminalinde mahsur kalan yolcular KYK yurtlarına yerleştirildi

Bursa Terminalinde mahsur kalan yolcular KYK yurtlarına yerleştirildi

İstanbul’da kar yağışı sebebiyle girişlerin sadece kış lastiği olan binek türü araçların geçişine izin verileceğinin açıklanmasıyla beraber yüzlerce vatandaş Bursa terminalinde mahsur kaldı. Sabah 08.00’e kadar beklemek zorunda olan vatandaşların bu durumu üzerine harekete geçen Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, mahsur kalan yolcuları Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) yurtlarına yerleştirdi.
Yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle, yetkililer tarafından İstanbul’a girişlerin sadece kış lastiği olan binek türü araçların geçişine izin verileceğini açıklanmasının ardından şehirlerarası otobüs terminalleri yüzlerce insanla doldu. İzmir, Manisa, Balıkesir ve çeşitli illerden Bursa’ya gelip İstanbul’a hareket etmek isteyen otobüsler, açıklanan kararla birlikte yolcularıyla birlikte terminalde kaldı. Emniyet güçlerinin kontrolüyle terminalden çıkışlarına izin verilen otobüsler, İstanbul’a hareket edemedi. Yolcularıyla sabah 08.00’e kadar terminalde mahsur kalan yolcular, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi koordinesinde Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) yurtlarına yerleştirildi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, ’’’Valiliğimiz ile yaptığımız organizasyon ile; hava şartları nedeniyle İstanbul’a otobüs seferlerinin iptal edilmesi sonrası çevre illerden İstanbul’a devam etmek üzere Şehirlerarası Otobüs Terminali’mizde mahsur kalan vatandaşlarımızı KYK Yurtlarına yerleştiriyoruz.’’ dedi.


Güncel 25.01.2022 02:15:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Alternatif Bank'tan 200 milyon dolarlık eurobond ihracı

2

ŞOK Marketler'den ramazan ayına özel fiyat uygulaması

3

Yurtiçi Kargo'dan Bursa'ya otomasyon merkezi yatırımı

4

Adıyaman Destek Market ile 2 yılda 87 bin kişinin temel ihtiyaç malzemeleri karşılandı

5

Hatay'da depremlerde hayatını kaybedenler için bir kısmı yıkılan kilisede ayin yapıldı

6

DÖSİAD başkanı Gencer güven tazeledi

7

Corendon Airlines, Brand & Sports Summit'e katıldı

8

Kahramanmaraş'ta depremlerde yakınlarını kaybedenler kabirleri ziyaret ediyor

9

Adana'da 14 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

10

Böbrek hastalarında kişiye özel plan hayati önem taşıyor