Bursa’yı 2 dakikada anlatanlar kazandı

Bursa’yı 2 dakikada anlatanlar kazandı

Bursa’yı 2 dakikada anlatanlar kazandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘2 Dakikada Bursa Kısa Film Yarışması’nın kazananları belirlendi. Dereceye giren filmleri yarışmacılarla birlikte izleyen Başkan Aktaş, ortaya çıkan eserlerin şehrin tanıtım çalışmalarında kullanılabileceğini söyledi.
Bursa’nın turizmden daha fazla pay alabilmesi maksadıyla tanıtım çalışmalarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlendiği kısa film yarışması tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmada, vatandaşların kendi yaşadığı sokağı, mahalleyi ve şehri daha iyi tanımaları, bulundukları çevreye karşı duyarlılık geliştirmeleri amaçlandı. Bursa’nın tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinin 2 dakikaya sığdırılmaya çalışıldığı yarışmaya 100’ü aşkın başvuru yapıldı.
Toplam 16 bin TL ödül
Jüri üyelerinin hassas değerlendirmesi sonucunda yarışmanın birincisi seçilen Hüseyin Ceren 5 bin TL para ödülünün sahibi oldu. Yarışmanın ikincisi Ersin Coşkunkanlıgil 4 bin TL ve üçüncüsü Yasin Dağ 3 bin TL ile ödüllendirdi. Fatih Yürür, Gülhan Aydın ve Engin Hocaoğlu’nun eseri mansiyona layık görülürken, Jüri Özel Ödülü isi Sümeyra Kenet’in oldu. Mansiyon ve Jüri Özel Ödülü alan yarışmacılar da biner TL ile ödüllendirildi.
Büyükşehir Belediye Meclis Salonu Fuaye alanında düzenlenen ödül törenine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın Balkanlar ve Anadolu’nun farklı şehirlerinden göç eden insanlarla şekillendiğini hatırlatarak, bu nedenle şehre aidiyet konusuna büyük hassasiyet gösterdiklerini söyledi. Başkan Aktaş, “Şehre aidiyetin artması noktasında, şehri sahiplenen, bu işi dert edinenlere teşekkür ediyorum” dedi.


Güncel 26.10.2021 11:59:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kozmetik ürün çaldığı ileri sürülen 2 şüpheli tutuklandı

2

Kahramanmaraş'ta minibüsün devrilmesi sonucu 11 kişi yaralandı

3

Castrol Ford Team Türkiye İsveç Rallisi'ni tamamladı

4

Antalya'da bir aile sağlığı merkezi ve 112 istasyonu açıldı, bir merkezin temeli atıldı

5

Kazak Sinema Günleri Antalya'da başladı

6

Alanya'da bir kişinin öldüğü silahlı saldırıyla ilgili 3 zanlı tutuklandı

7

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır, Burdur'da gençlerle buluştu

8

Kahramanmaraş'ta etkili olan yağışların ardından binlerce dönüm tarım arazisi su altında kaldı

9

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı

10

Toyota Gazoo Racing WRT İsveç Rallisi'nde ilk 4 sırayı aldı