Büyükakın; "“14 Millet Bahçesi ile 5 milyon metrekare daha yeni yeşil alana kavuşacağız”

Büyükakın;

Büyükakın; "“14 Millet Bahçesi ile 5 milyon metrekare daha yeni yeşil alana kavuşacağız”

Kocaeli’deki millet bahçesi projeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “14 Millet Bahçesi ile 5 milyon metrekare daha yeni yeşil alana kavuşacağız” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak amacıyla da yoğun çaba harcamaya devam ediyor. Kocaeli’de toplam yeşil alan miktarını 23 milyon 569 bin metrekare ulaşmasında büyük çaba harcayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, millet bahçesi projeleine de büyük destek veriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü 14 millet bahçesi ile 5 milyon metrekare yeni yeşil alana kavuşacak Kocaeli’nin daha yaşanabilir bir kent olacağını dile getiren Başkan Büyükakın, “Bu amaçla çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz. Tam kapanma döneminde Park ve Bahçelere bağlı çalışanlarımız 12 ilçede 164 noktada 597 ekiple çalışma yapıyor” dedi.
Çevreyi korumak için ciddi yatırımlar yapıldığını dile getiren Büyükakın, “Son 18 yılda ülkemizde toplam 5,1 milyar fidan toprakla buluştu, orman varlığı 20,8 milyon hektardan 23 milyon hektara çıktı. Bu çalışmalar muazzam işlerdir. İlham kaynağı olan bu çalışmalar bizlere şehrimizin daha yeşil nasıl yaparız sorusuna her fırsata cevap vermek için gayret ediyoruz. Kocaeli’nin her köşesinde irili ufaklı yüzlerce çalışmamız var. Geleceğe daha yeşil bir kent bırakmak için durmadan çalışıyoruz” diye konuştu.
Kocaeli genelinde 13 proje ile 162 çevre düzenlemesine yaklaşık 18 milyon TL’lik bir yatırım tutarı ayırdıklarını da açıklamasında dile getiren Başkan Büyükakın, “Halkımızın mutlu olması, çocuklarımızın temiz ve bakımlı parklarda oynaması, bunun yanında gençlerimizin kendilerini özgür hissettikleri yeşil alanları korumak için de bakım ve onarımlara yaklaşık 14 Milyon TL’lik bir bütçeyi kullandık. 12 Proje ve 52 ayrı bakım ile birlikte onarımla vatandaşlarımızın beklentilerine cevap veriyoruz. Yeşil alanlarımızı asla bakımsız bırakmıyor, sahip çıkıyoruz. Yeni yeşil alanlarını kentimize kazandırırken, geleceğe daha güzel bir kent bırakmak için tüm çalışanlarımızla büyük çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.


Güncel 3.05.2021 13:36:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi