Büyükkılıç’ın engelsiz yaşam projeleri engelleri ortadan kaldıracak

Büyükkılıç’ın engelsiz yaşam projeleri engelleri ortadan kaldıracak

Büyükkılıç’ın engelsiz yaşam projeleri engelleri ortadan kaldıracak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç mesajında, “Büyükşehir Belediyesi olarak, her zaman engelli vatandaşlarımızı düşünerek, hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Engeller, engelli bireylerimiz için aşılıyor” diyerek, Türkiye’nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezi kompleksinin kısa zamanda hayata geçirileceğini söyledi.
Başkan Büyükkılıç, 10-16 Mayıs tarihleri arasında farkındalık oluşturmak için kutlanan özel bir hafta olan Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, sağlıklı her insanın her an engelli adayı olabileceğini hatırlatarak, “Öncelikle bunu unutmayıp, hayatı yaşarken, engellilere bizlerin engel koymaması gerekiyor. Çünkü, en büyük engel sevgisizlik oluyor. Kafamızdaki engelleri kaldırarak, toplumsal bilinci artırmalıyız. Engelli bireylerimiz çok hassas insanlardır. Bu yüzden, bizlerin yaklaşımları da bu anlamda hassas olmalıdır. Şunu söylemek istiyorum ki, Büyükşehir Belediyesi olarak, her zaman engelli vatandaşlarımızı düşünerek, hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Engelli kardeşlerimizden gelen taleplere her zaman öncelik veriyoruz” diye konuştu.
Engelli bireylere yönelik hizmet anlayışının çoğalması gerektiğini dile getiren Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizim görevimiz, engelsiz bir yaşam için, onlara yardımcı olmak. Engelli vatandaşlarımız için tasarlanan yeni bir yaşam merkezinin temelini attık. Hayırseverimiz ve Büyükşehrimizin iş birliği ile proje hayata geçirilme aşamasına geldi. Erciyes Üniversitesi karşısındaki Engelsiz Yaşam Merkezi Kompleksi içerisinde yer alacak salonumuz önemli bir eksikliği gidermiş olacak. Bu önemli ve anlamlı haftada bütün engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat temenni ederek, sizleri muhabbetle selamlıyorum.”
Proje arsa alanı 8 bin 700 metrekare olan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nin bina zemin kat oturum alanı ve toplam kapalı inşaat alanı 3 bin 200 metrekareden oluşuyor. Merkezde, farklı yaş grupları ve yaş aralıkları düşünülerek, 3 ayrı eğitim bloğu tasarlandı. Eğitim blokları, ana kütleden, mental engellilerin ve farklı yaş gruplarının birbirine zarar vermesini engellemek amacıyla kontrollü güvenli kapısı ile ayrıldı. Her bir eğitim bloğu içerisinde; bireysel eğitim odaları, grup eğitim odaları, günlük hayata uyum sağlamayı öğrenebildikleri yaşam evleri, atölyeleri, teneffüshaneleri, öğrenci giyinme ve temizlik odası, eğitmen odası ve bay-bayan engelli wc yer alıyor.


Güncel 9.05.2021 15:33:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Depremzede kadın, konteynerde kurduğu dikimevini KOSGEB desteğiyle büyüttü

2

Mersin'de çiçek açan erik ağaçları havadan görüntülendi

3

Yeşilay, "Sağlıklı Yaşam Ligi"yle çocukların bağımlılıkla mücadelede sorumluluk almasını hedefliyor

4

Kumluca Belediye Başkanı Avcıoğlu çalışan kadınları ziyaret etti

5

Türk Kızılay, Gazze ve Suriye'de sıcak yemek desteğini ramazanda da sürdürüyor

6

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Butckikh, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gazetecilerle buluştu

7

GÜNCELLEME - Osmaniye'de piliç kesimhanesinde çıkan yangına müdahale ediliyor

8

Osmaniye'de piliç kesimhanesinde çıkan yangına müdahale ediliyor

9

Adana'da kaybolan kadın için arama çalışması başlatıldı

10

Kahramanmaraş'ta silahlı kavgada 1 kişi ağır yaralandı