Büyükşehir 60 otobüs alarak filosunu genişletiyor

Büyükşehir 60 otobüs alarak filosunu genişletiyor

Büyükşehir 60 otobüs alarak filosunu genişletiyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi otobüs filosunu gençleştirmek, ulaşım ağını genişletmek ve modern taşıma hizmetini devam ettirmek için 60 adet yeni otobüs alıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından alımı yapılacak olan otobüsler 13 ilçeye görevlendirilerek ulaşım hizmeti verecek.
Çevreye duyarlı otobüsler
Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’da en ücra noktadaki vatandaşların dahi ulaşım hizmetinden sorunsuz olarak yararlanmaları için Muğla’ya kazandırılacak otobüslerin alımı tamamlandıktan sonra hizmete başlayacak. Büyükşehir Belediyesinin envanterine kazandıracağı 60 yeni otobüs doğaya ve insana saygılı, son teknoloji ürünü olacak. Alınacak olan yeni otobüslerde, engellilerin rahat seyahat edebilmeleri için her türlü önlem alınmış olacak. Ayrıca egzoz gazı salınımı düşük seviyede olan araçlar tercih edilirken Muğla’ya daha iyi hizmet verilirken doğanın korunması konusunda da hassasiyet gösteriliyor.
Otobüs sayısı 342’ye çıkıyor
Muğla’nın 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte bünyesinde 110 adet toplu taşıma aracı bulunurken alımı tamamlanacak olan 60 yeni otobüs ile bu sayı 342’ye çıkacak. Böylelikle Büyükşehir Belediyesinin il genelinde toplu taşıma oranını yüzde 21,31’e yükseltmiş olacak. Geri kalan kısım ise yine Muğla Büyükşehir Belediyesi denetiminde olan Özel Toplu Taşıma Araçları (ÖTTA) ile yapılıyor.


Güncel 13.03.2023 15:33:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Saimbeyli’de göçer hayvancılık yapanlara güneş enerjisi paneli dağıtıldı

2

Saimbeyli'de huzur ve güven uygulaması yapıldı

3

Arçelik'te üst düzey atamalar

4

Adana'da tartıştığı karısını öldüren zanlı tutuklandı

5

Mersin'de Özgecan Aslan anısına "Kadının Sözü" konseri düzenlendi

6

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Osmaniye'de gençlerle bir araya geldi:

7

Adana'da helikopter destekli "huzur ve güven" uygulaması yapıldı

8

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, Burdur'da iftar programında konuştu:

9

Sakaryaspor-Adana Demirspor maçının ardından

10

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Isparta'da ziyaretlerde bulundu