Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol'da FIBA Avrupa Kupası'na katılım hesapları

Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol

Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol'da FIBA Avrupa Kupası'na katılım hesapları

ADANA (AA) - EREN BOZKURT - Herbalife Nutrition Kadinlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Büyüksehir Belediyesi Adana Basketbol'un basantrenörü Mehmet Özkan, tüm liglerin sampiyon ilan etmeden ve küme düsme olmadan sonlandirilmasina iliskin, "Mevcut durumda, ligi 9'uncu sirada maç eksigimizle bitirdigimiz için FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'na katilabiliyoruz. Ama federasyonumuz önümüzdeki hafta içerisinde tam olarak siralamayi netlestirecegini açikladi." dedi.

Özkan, AA muhabirine yaptigi açiklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle lige nasil devam edilmesiyle ilgili Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) kulüp yetkilileriyle görüsmeler yaptigini söyledi.

Kendilerinin de kulüp olarak "maçlarin oynanmamasi" görüsünü sunduklarini belirten Özkan, "Bekledigimiz gibi, sagduyulu bir karar açiklandi. Liglerin oynanmayacagini ögrendigimizde tüm sporcu ve antrenör arkadaslarimiz gibi biz de karari olumlu karsiladik ve sevindik. Insan sagligi her seyden daha degerli. Maçlara önümüzdeki sezon kaldigimiz yerden devam edecegiz. Herkese hayirli olsun." seklinde konustu.

Özkan, tüm liglerin sonlandirilmasinin ardindan transfer çalismalarina basladiklarini anlatarak, "Yeni sezon için neler yapabilecegimizle ilgili çalismalara basladik. Malum süreç nedeniyle yönetim kuruluyla bir araya gelemedik. Bir araya geldigimizde önümüzdeki sezonun yol haritasini da birlikte belirleyecegiz." ifadelerini kullandi.


- Avrupa hesaplari


Mehmet Özkan, maç eksigiyle 27 puanla 9. sirada tamamladiklari sezonu söyle degerlendirdi:

"Bu sezonu insanlarin bizden beklediklerinin çok üstünde bitirdik. Açikçasi bize sezon basinda küme düsmesi garanti olan takimlardan bir tanesi olarak bakilmasina ragmen en azindan su süreçte ligi play-off siralamasi içinde bitirmeyi basardik. Önümüzdeki sene de çita yine ayni. Takimimizi play-off siralamasi içerisine koymayi düsünüyoruz."

Ligi ilk 8'de bitiren takimlarin katildigi FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'na maç eksikleri nedeniyle kendilerinin gidecegini umduklarini anlatan Özkan, söyle konustu:

"Bu sezon FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'na katilmayi çok istiyorduk. Mevcut durumda, ligi 9'uncu sirada maç eksigimizle bitirdigimiz için Avrupa Kupasi'na katilabiliyoruz. Ama federasyonumuz önümüzdeki hafta içerisinde tam olarak siralamayi netlestirecegini açikladi. O yüzden bekleme durumundayiz. Eger federasyon tarafindan FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'nda oynamamiz istenirse tabii ki önümüzdeki yil Avrupa'da olacagiz. Avrupa Kupasi'nda da hedefimiz gidebildigimiz kadar gidebilmek. Bu isler bütçe dahilinde planlanabilecek seyler. Önümüzdeki sezon için henüz net bir bütçemiz belirli degil. Federasyonun bildiriminden sonra yönetim kurulumuzla bir çalisma yapacagiz ve netlestirecegiz."

Bu yil sezon arasinin uzun olacagina deginen Özkan, sunlari kaydetti:

"Profesyonel sporcular geçmiste bu kadar uzun süre basketboldan ayri kalmadilar. O nedenle özellikle sporcu arkadaslarima tavsiyem muhakkak evde de olsa çalismalarini aksatmasinlar. Biz antrenörler için de özlemli uzun bir ara oluyor. Bütün spor camiasina ve Türkiye'ye geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Umarim en kisa sürede salgini atlatir ve tekrar eski yasantimiza döneriz."



Bölgeden 13.05.2020 11:22:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay’da ağır hasarlı bina kısmen çöktü

2

Adana'da iş yerine yapılan taşlı saldırı güvenlik kamerasında

3

Belen'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı toplantısı yapıldı

4

Ceyhan depreminde hayatını kaybedenler anıldı

5

Hatay'da dağdan kopan kaya parçası evin bahçesine düştü

6

Adana'da katliam yapan şahıs Erzin'de yakalandı

7

Adana'daki denetimlerde ruhsatsız 77 silah ele geçirildi

8

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

9

Erzin'de 488 kalıcı konutun anahtar teslimi 29 Ekim'de yapılacak

10

Adana'da arazi kavgasında 4 kişi gözaltına alındı