Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol'da FIBA Avrupa Kupası'na katılım sevinci

Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol

Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol'da FIBA Avrupa Kupası'na katılım sevinci

ADANA (AA) - EREN BOZKURT - Herbalife Nutrition Kadinlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Büyüksehir Belediyesi Adana Basketbol'un basantrenörü Mehmet Özkan, gelecek sezon FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'nda mücadele edeceklerini ve bunun mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Özkan, AA muhabirine yaptigi açiklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) ligleri küme düsme olmaksizin sonlandirdigini animsatirken, bu kararin ardindan ligdeki siralamanin olustugunu, Avrupa kupalarina katilim hakki kazandiklarinin da kendilerine yazili olarak bildirildigini dile getirdi.

Özkan, bazi takimlarin Avrupa kupalarina katilmak istememesi nedeniyle kendilerine bu hakkin verildigini anlatarak, söyle konustu:

"Önümüzdeki sezon Adana'yi FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi'nda temsil edecegiz. Bunun için mutluyuz ve gururluyuz. Geçtigimiz sezon takimi kurarken, Avrupa kupalarina katilmayi istemistik. Böyle bir seyi basardigimiz için mutluyuz. Adana daha önce Avrupa kupalarinda baska takimlarla birçok kez temsil edildi ama bu kulübümüz için bir ilk. Ilk defa Avrupa kupalarina katiliyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Ilk hedefimiz gruptan çikabilmek. Daha sonrasinin planlarini o zaman degerlendirmek lazim."


- "Rotasyonumuzun genis olmasi lazim"


Özkan, yeni sezon için transfer çalismalarina basladiklarini aktardi.

"Transferde çok erken davranan bir kulüp degiliz, bu bizim stratejimiz." diyen Özkan, "Çok çabuk hareket edemiyoruz, kisitli bütçeyle takimi götürmeye çalisiyoruz. Oyuncularin ilk talep ettikleri rakamlari sunmamiz mümkün degil. O zaman sezonu bitiremeyiz. En uygun rakamlara, en uygun oyunculari bulmaya çalisiyoruz. Bunun için ben ve ekibim, ayni zamanda baskanimiz çok ciddi mesai veriyoruz. Umarim geçen seneki uyumlu 3'lü yabanci kurgusunu tekrar yakalayabiliriz." ifadelerini kullandi.

Kaliteli Türk oyunculara ihtiyaçlari olduguna dikkati çeken Özkan, "Avrupa'da da oynayacagimiz için rotasyonumuzun genis olmasi lazim. Çalismalarimiz basladi. Yaklasik 10 gün sonra transferlerimizi açiklamaya baslariz." diyerek sözlerini tamamladi.




Bölgeden 24.06.2020 11:18:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay’da ağır hasarlı bina kısmen çöktü

2

Adana'da iş yerine yapılan taşlı saldırı güvenlik kamerasında

3

Belen'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı toplantısı yapıldı

4

Ceyhan depreminde hayatını kaybedenler anıldı

5

Hatay'da dağdan kopan kaya parçası evin bahçesine düştü

6

Adana'da katliam yapan şahıs Erzin'de yakalandı

7

Adana'daki denetimlerde ruhsatsız 77 silah ele geçirildi

8

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

9

Erzin'de 488 kalıcı konutun anahtar teslimi 29 Ekim'de yapılacak

10

Adana'da arazi kavgasında 4 kişi gözaltına alındı