Büyükşehir Belediyesi atıkla mücadelede kararlı

Büyükşehir Belediyesi atıkla mücadelede kararlı

Büyükşehir Belediyesi atıkla mücadelede kararlı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı toplum sağlığı için kent genelinde geniş çaplı hurda, kağıt ve atık temizliği operasyonu başlattı. Fen İşleri ve Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin de iş birliğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında Hacıbayram ve çevresinden başlanarak Çankaya ilçesindeki birçok noktada kağıt ve hurda depoları kaldırıldı. Dikmen Keklikpınarı Mevkiinde üç günde 15’e yakın çadır, baraka ve gecekondudan çıkan 58 kamyon atık malzeme bertaraf edildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in dört bir yanında toplum ve çevre sağlığını önceleyen temizlik çalışmalarına devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından kent genelinde geniş çaplı hurda, kağıt ve atık temizliği başlatıldı.

Riskli alanlar tek tek tespit ediliyor
Kent Estetiği Daire Başkanlığı İnceleme Birimi tarafından halk ve çevre sağlığını tehdit eden, güvenlik riskleri oluşturan noktalar tek tek tespit edilirken, Fen İşleri ve Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri ile iş birliği içinde çalışmalar yürütülüyor.
Başkent’in muhtelif yerlerinde yapılan inceleme sonrasında kağıt, plastik, hurda, ambalaj ve moloz atıklarının depolandığı alanların tahliye işlemlerine başlanırken, son olarak Çankaya ilçesindeki Keklikpınarı mevkiinde izinsiz kağıt ve hurda toplayıcılarının depolama alanı olarak kullandığı bölgede temizlik operasyonu gerçekleştiriliyor.

58 kamyon atık bertaraf edildi
Altındağ Hacıbayram Mahallesi ve Çankaya Keklikpınarı’nda yapılan geniş çaplı temizliğin üçüncü gününde 15’e yakın çadır ve baraka kaldırılırken, bölgeden çıkarılan toplam 58 kamyon atık malzeme taşınarak bertaraf edildi.
Üç daire başkanlığı ekiplerinin ortak çalışması ile toplum sağlığı kadar görsel kirlilikle mücadele kapsamında hurda, kağıt ve atık temizliği merkez ve ilçelerde artarak devam edecek.


Güncel 25.08.2020 13:24:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

2

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

3

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

5

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda

6

Osmaniye merkezli kaçakçılık operasyonu: 5 tutuklama, 60 Milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

7

Limak Holding'in "Yarını İnşa Etmek" paneli Davos'ta düzenlendi

8

Bu hafta yurtta Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava etkili olacak

9

Antalya İl Emniyet Müdürü Zaimoğlu, "Basın Sohbetleri" programına katıldı

10

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı