Büyükşehir Belediyesi, Kuşkonmaz hasadına başladı

Büyükşehir Belediyesi, Kuşkonmaz hasadına başladı

Büyükşehir Belediyesi, Kuşkonmaz hasadına başladı

Aydın Büyükşehir Belediyesi, “Aydın Çiftçi Merkezi”nde dikim faaliyetlerinin yanı sıra dikimi önceden yapılan ürünlerin hasadını da yapıyor. Hasat edilen ürünler Halk Ege Et marketlerinde tüketiciyle buluşturuluyor.
Aydın çiftçisine katma değeri yüksek ürünler kazandırmak için kurulan "Aydın Çiftçi Merkezi" bu misyonunun yerine getirmeye devam ediyor. Geçen yıllarda dikimi gerçekleştirilen kuşkonmazlardan yapılan hasat, bu yıl da tüketicilerle buluşmaya başladı. Ekonomik değeri oldukça yüksek olan ve Aydın iklimine uygun olan kuşkonmaz, iç piyasada değerlendirilmesinin yanı sıra ihraç da ediliyor.
Böylesine değerli bir bitkiyle ilgili deneyim elde etmekten memnun olduklarını ifade eden Başkan Çerçioğlu, elde edilecek olan fideleri önümüzdeki dönemde vatandaşlarla buluşturacaklarını söyledi. Başkan Çerçioğlu, kuşkonmaz üretimiyle ilgili elde ettikleri deneyimi isteyen kurum ve çiftçilerle paylaşmaya hazır olduklarını da belirtti.


Güncel 20.03.2023 15:00:28 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 20. yılını kutluyor

2

Hatay'da dereye düşen 4 yaşındaki çocuk boğuldu

3

Antalya'da AK Parti'den iftara yetişemeyen ve trafikte kalan vatandaşlara iftariyelik dağıtımı

4

Hatay'da durdurulan hafif ticari araçta 1 kilo 100 gram esrar ele geçirildi

5

Antalya'da seyir halindeki otomobilde çıkan yangın söndürüldü

6

AK Parti Mersin İl Başkanlığınca bayramlaşma programı düzenlendi

7

AK Parti Adana İl Başkanlığı iftar programı düzenledi

8

Antalya'da sağlık yöneticileri iftarda buluştu

9

Kahramanmaraş'ta hükümlü ailelerine ramazan desteği

10

Alarko'nun sürdürülebilirlik liderleri "Ortak Etki Günü"nde bir araya geldi