Büyükşehir’den Tarım Kooperatifi’ne 10 bin adet nergis soğanı

Büyükşehir’den Tarım Kooperatifi’ne 10 bin adet nergis soğanı

Büyükşehir’den Tarım Kooperatifi’ne 10 bin adet nergis soğanı

Antalya Büyükşehir Belediyesi alternatif ürün yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak için kooperatiflerle işbirliği yapıyor. Bu kapsamda Döşemealtı Karaveliler Mahallesi’nde üretim alanı bulunan S.S. Toprak Ana Tarım Kooperatifi’ne nergis soğanı hibe edildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim Şube Müdürlüğü, kırsal bölgelerde ekilemeyen alanların değerlendirilerek tarıma kazandırılması için birçok proje üretiyor. İlçelerin ve mahallelerin iklim ve toprak çeşitliliği dikkate alınarak doğru bitki, doğru çeşit seçimi ile teşviklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, S.S. Toprak Ana Tarım Kooperatifi’ne 10 bin adet nergis soğanı hibe etti.

“Çiçekler kiosklarda satılacak”
Döşemealtı ilçesinin Karaveliler Mahallesi’nde üretim alanı bulunan Toprak Ana Tarım Kooperatifi tarafından yetiştirilecek olan nergis çiçekleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınacak. Çiçekler daha sonra şehrin muhtelif noktalarına konulacak kiosklarda satışa sunulacak. Katma değeri olan alternatif ürünleri bölge halkına kazandırmak amacıyla başlatılan proje ile kooperatif üyeleri pazarlama sıkıntısı yaşamadan çiçeklerini satabilecek.


Güncel 21.12.2021 12:52:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Porsuk Çayı'nda cesedi bulunan öğretmenin cenazesi Mersin'de defnedildi

2

Osmaniye'de özel spor tesisleri denetlendi

3

ŞOK Marketler pestisit kontrolü için laboratuvar kurdu

4

Türk Ticaret Bankası'nın Antalya şubesi hizmete açıldı

5

Akdeniz ilçesinde onkoloji hastalarına ve engellilere psikolojik destek veriliyor

6

Hatay'da ambulans uçak 6 günlük bebek için havalandı

7

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu muhtarlarla görüştü

8

Antalya'da Yeşilay danışanları sanatla rehabilite ediliyor

9

Kadirli'de "Denetimli Serbestlik" paneli düzenlendi

10

Karmod BAE'de konteyner ofis projesini tamamladı