Buz Lazer’le Etkili Uygulama

Buz Lazer’le Etkili Uygulama

İstenmeyen tüyler hem kadınlar hem de erkekler için günlük hayatı olumsuz etkileyen fiziksel faktörlerin başında gelmektedir

İstenmeyen tüyler hem kadınlar hem de erkekler için günlük hayatı olumsuz etkileyen fiziksel faktörlerin başında gelmektedir. Geçmişten günümüze istenmeyen tüylerden kurtulmak için pekçok yöntem uygulanmıştır. Epilasyon en etkili yöntem olsa da birçok kişi acıdan ve ağrıdan çekindiklerinden dolayı bu yöntemi uygulamazlar. 2015’te üretilen buz başlıklı lazer cihazları günümüze kadar geliştirilen en etkili epilasyon yöntemidir. Ice teknolojisi ile geliştiren buz lazer epilasyon acısız ve ağrısız; konforlu epilasyon imkanı sunar.

Buz lazer, farklı dalga boylarına sahip olan bir epilasyon yöntemidir. 2015’den bu yana Soprano Ice, Soprano Platinum ve Soprano Titanium olmak üzere üç farklı cihaz piyasaya sunulmuştur. Günümüzde Türkiye’nin çok sayıda noktasında bulunan buz lazer epilasyon merkezleri, istenmeyen kılların tedavisinde kalıcı çözüm sağlamaktadırlar.

Buz lazer, çok geniş yüzeyleri hedef alarak, seri atışlarla kıl köklerini kısa sürede tahrip eder. Bu sayede normal epilasyon yöntemlerinde gerekli olan seans süresi neredeyse yarıya düşmektedir. Tümvücut buz lazer epilasyon seansları, yaklaşık 40 dakika sürmektedir.

Buz Lazer Epilasyon Nasıl Uygulama Yapılır?

Acısız ve ağrısız lazer epilasyon uygulaması olan buz lazer, 3 dalga boyuna sahiptir. Alma Lasers Firması tarafından üretilen Soprano Ice ütüleme epilasyon, istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmayı sağlar. Etkili bir sonuç almak için orijinal buz lazer cihazlarının kullanılması gerekir. Buz lazer merkezleri Nişantaşı ve Bakırköy başta olmak üzere İstanbul ve Türkiye’nin birçok noktasında bulunmaktadır. Gelelim, ‘buz lazer nasıl uygulanır?’ konusuna.

Buz lazer, kademeli ısıtma metodu kullanılarak, uygulanmaktadır. Buz başlığın cilt üzerinde ütü yapar gibi hareket ettirilmesi ile uygulanır. Kıl köklerine -3 dereceye kadar uygulanan soğuk ısı ile kontrollü tahribat oluşturulur. Geleneksel epilasyon yöntemlerinde karşılaşabileceğiniz yanık ve lekeler, buz lazer yönteminde söz konusu değildir. Kullanıcılarına neredeyse tamamen acısız bir epilasyon imkanı sunar.

2020 Buz Lazer Epilasyon Fiyatları

2020 buz lazer fiyatları, kişinin kıl yapısına ve kilosuna bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Erkek ve kadınlar için ortalama bir fiyat bulunsa da bu fiyat aralığı ilçelere ve kliniklere göre aşağı – yukarı oynamaktadır. Daha net bilgi almak için size en yakın buz lazer merkezinde muayene olabilirsiniz. Buz lazer hakkında daha fazla bilgi alın https://www.pervindincer.com/buz-lazer/

Buz Epilasyon Yaptırabilmek İçin Şartlar Var Mıdır?

Kıl gelişimi tamamlanmış ve 16 yaşından büyük her kadın ve erkek birey için buz lazer uygun bir epilasyon yöntemidir. Elbette ilk olarak uzman kişi tarafından lazer epilasyona engel oluşturabilecek bir rahatsızlığınızın olup olmadığı tespit edilmelidir. Genel olarak buz lazer yaptırmaması gereken kişiler şu şekildedir:

  • Hamileler
  • Cilt üzerinde açık yarası olan kişiler
  • Egzama ve mantar gibi rahatsızlığı olan kişiler

Buz Lazer Epilasyon Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Buz lazer epilasyon, kıl kökünün kademeli olarak tahrip edilmesidir. Isıtma işlemi sırasında cildin soğuktan korunmasını sağlayacak, alanında uzman kişiler ile çalışılmalıdır. Türkiye’nin en iyi buz lazer merkezleri bünyesinde onaylı buz lazer cihazları, uzman kişiler tarafından kullanılır. Seçim yaparken, bu hususa dikkat edilmelidir.

Buz lazer öncesi ve seans aralarında kılların cımbız ya da ağdayla alınmaması gerekir. Bu işlemler kıl köküne müdahale ettiğinden dolayı epilasyonun uygulanmasını engeller. Buz lazer sonrası dikkat edilmesi gerekenler arasında cildi nemlendirmek ve güneşlenmeden önce yüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanmak önemli yer tutar.

Buz Lazer Epilasyonu Kaç Seansta Sonuç Verir?

Kılların üç farklı gelişim evresi vardır. Büyüme, dinlenme ve dökülme evrelerin arasında epilasyon için önemli olan kılların aktif olduğu büyüme evresidir. Epilasyon işlemi sadece tüylerin aktif dönemde olduğu süreç içerisinde etki eder. Ancak her kılın evreleri birbirinden farklı zamanlarda, bağımsız olarak gerçekleşir.

Bu sebepten ötürü bir seansta tüylerden kurtulmak mümkün değildir. Buz lazer seans sayısı, kişinin kıl yapısına ve özelliklerine bağlı olarak belirlenmektedir.Kullanılan ilaçlar, çeşitli hormon bozuklukları bu süreci arttırabilmektedir.

Buz Lazer Kalıcı Etki Eder Mi?

Buz lazer, Ice teknolojisi sayesinde aynı zamanda hem kalın hem de ince tüyler üzerinde etkili sonuç verir. Epilasyon öncesinde diğer yöntemlerde olduğu gibi kılları güçlendirmek için jilet kullanmaya gerek kalmaz. Vücutta istenmeyen kılların bulunduğu tüm bölgelere rahatlıkla uygulanmaktadır. Sahip olduğu ileri teknoloji ile kılların yok edilmesinde kalıcı etkiye sahiptir.



Sağlık 28.12.2020 15:29:00 0
Anahtar Kelimeler: Lazer’ Etkili Uygulama

İlginizi Çekebilir

1

Silifke Devlet Hastanesi'nde Anjiyografi Laboratuvarı açıldı

2

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Yapay Zeka Fabrikası ile işbirliği yaptı

3

Türkiye'de tuz tüketimi önerilen miktardan iki kat fazla

4

Uzmanı, böbrek taşı oluşumuna karşı alınması gereken önlemleri açıkladı

5

Uzmanından sağlıklı yaş alma önerileri

6

Hatay'da diyabet hastası 45 çocuğa glikoz ölçüm cihazı yardımı yapıldı

7

63 yaşındaki amcasının verdiği böbrekle hayata tutundu

8

Depremde mesai arkadaşlarını kaybeden sağlık çalışanları 14 Mart'ı buruk kutladı

9

Böbrek kanserinde erken evrede tanı ve tedavi için düzenli muayene uyarısı

10

Obezite hastaları, ameliyatsız yöntemle kilolarından kurtuluyor