Çadır kentte depremzedelerin terzi ihtiyaçları bu bölümde gideriliyor

Çadır kentte depremzedelerin terzi ihtiyaçları bu bölümde gideriliyor

Çadır kentte depremzedelerin terzi ihtiyaçları bu bölümde gideriliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle Diyarbakır’da evi hasar gören depremzedeler, Silvan yolu üzerindeki çadır kentte terzi ihtiyacını şehre gitmeden gideriyor.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki yıkıcı depremin ardından Diyarbakır’da da yaralar sarılmaya çalışılıyor. Silvan Yolu üzerinde kurulan ve binlerce kişiye ev sahipliği yapan çadır kentte depremzede vatandaşlar, giysilerindeki terzilik işlemlerini giyim bölümünde gideriyor.
Yenişehir Halk Eğitim Bünyesinde usta öğreticilik yapan Moda Tasarımcı Ümmühan Akkaya Bal, depremzedelerin şehre gitmeden terzilik ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.
Bal, “Yenişehir Halk Eğitim Bünyesinde usta öğreticiler olarak çadır kentte bulunuyoruz. Çadır kentte depremzedelerin giysilerinde varsa bir tadilatını, söküğünü onarıyoruz. Bu çerçevede depremzedelerin herhangi bir ihtiyacına karşılık buradayız. Bize gelen ihtiyaçlar doğrultusunda pantolonlarda boy kısaltma, herhangi bir düğme dikimini gerçekleştiriyoruz” dedi.


Güncel 2.03.2023 16:52:12 0

İlginizi Çekebilir

1

Lif ile fermente gıda tüketimi mikrobiyotayı güçlendirerek kış hastalıklarına karşı koruyor

2

Eğirdir Belediye Başkanı Özer, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Adana merkezli fuhuş operasyonunda yakalanan 14 zanlı tutuklandı

4

Osmaniye'de asansör boşluğuna düşen yaşlı kadın öldü

5

Hatay'da evde çıkan yangın söndürüldü

6

GÜNCELLEME - Antalya'da ormanlık alanda yangın çıktı

7

Mersin'de yolcu otobüslerindeki 300 kilogram sucuk ve 2 koli çiğköfteye el konuldu

8

Antalya'da ormanlık alanda yangın çıktı

9

Hatay'da evden para ve ziynet eşyası çalan şüpheli tutuklandı

10

Adana'da otomobilin dere yatağına devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi ağır yaralandı