Çadır ve konteyner kentlerde zararlılara karşı ilaçlama AFAD ekiplerine emanet

Çadır ve konteyner kentlerde zararlılara karşı ilaçlama AFAD ekiplerine emanet

Çadır ve konteyner kentlerde zararlılara karşı ilaçlama AFAD ekiplerine emanet

HATAY - MEHMET BAYRAK - Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da, çadır ve konteyner kentlerde yaşayan afetzedeler için Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı ekipleri zararlılara karşı ilaçlama çalışması yürütüyor.

Hatay Valiliği koordinasyonunda harekete geçen AFAD İl Müdürlüğü, bir ay önce çalışma başlatarak kent genelinde ilaçlama ve dezenfeksiyon hizmeti veriyor.

Ekipler, çadır ve konteyner kentlerin bulunduğu alanları sinek, böcek, fare ve yılan başta olmak üzere zararlılara karşı belirli aralıklarla ilaçlıyor.

Hatay Valiliği ilaçlama birimi sorumlusu Edanur Keleş, AA muhabirine, zamanında müdahale edilemeyen sinek ve haşerelere karşı AFAD ekiplerinin harekete geçtiğini söyledi.

Araçlarla şehrin her noktasındaki ilaçlamanın yanı sıra sırt pompalarıyla konteyner ve çadır kentlerde detaylı ilaçlama yapıldığını anlatan Keleş, şöyle konuştu:

"Hatay Büyükşehir Belediyesinin larva döneminde müdahale edemediği uçanlara, uçtuktan sonra daha iyi müdahale etmek için kiraladığımız ULV araçlarıyla müdahale ediyoruz. İlaçlama çalışmalarının yanı sıra toplu yaşamın olduğu tüm çadır ve konteyner kentlere, sinek ve haşere türlerini uzaklaştırmak için kükürt, naftalin, ilaç dağıtıyoruz. Ayrıca sırt pompası da dağıtarak ve bunların teknik eğitimlerini vererek, buradaki personellerin de ilaçlama yapmalarını sağlıyoruz. Araçlarla daha profesyonel ilaçlama yöntemlerini sürdürüyoruz."

- İlaçlama çalışmalarına vatandaş olumlu tepki veriyor

Bir aydır devam eden ilaçlama çalışmalarının vatandaşlar tarafından olumlu karşılandığını dile getiren Keleş, "İlaçlama çalışmalarına başladığımız andan itibaren olumlu tepkiler var. Çalışma arkadaşlarımızı durdurarak teşekkür eden vatandaşlarımız bile var. İlaçlama çalışmalarımızdan dolayı insanlar mutlu oluyor." şeklinde konuştu.

AFAD İl Müdürlüğü ilaçlama personeli Hasan Koç da çalışmalarını anlatarak, "AFAD araçlarımızla yaklaşık bir aydır konteyner kent, çadır kent ve insanlarımızın yaşadığı yerlerde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyoruz. İnsanlar bizleri gördüklerinde çok mutlu oluyor. Peşimizden gelerek teşekkür eden insanlar bile var." ifadesini kullandı.



Yurt Dünya 1.07.2023 12:20:31 0

İlginizi Çekebilir

1

"Asrın felaketi"nin merkez üssünde hak sahiplerinin 3'te birinden fazlası evine kavuştu

2

Adana'da 15 firari hükümlü yakalandı

3

Antalya'da kaçak tütün operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

4

Akdeniz ve Ege'deki yaban hayatı fotokapanlarla görüntülendi

5

Mersin'de terör örgütü DEAŞ operasyonunda 3 şüpheli yakalandı

6

Mersin'de bahis sitelerinde para nakline aracılık iddiasıyla 35 zanlı yakalandı

7

Hatay Payas'taki afetzedeler evlerine yerleşmeye başladı

8

Hatay'da otomobile tutunarak giden bisikletlinin tehlikeli yolculuğu kamerada

9

Hatay'da depremde hayatını kaybeden öğretmenin adı atölyeye verildi

10

Mersin'de şiddete uğrayan otizmli gencin ailesi bakıcıya verilen cezayı az buldu