Çalışkan Öğrenciler için af istedi

Çalışkan Öğrenciler için af istedi

Çalışkan, pandemi, deprem ve ekonomik zorluklar nedeniyle eğitimini tamamlayamayan ve okullarıyla ilişiği kesilen yüz binlerce öğrencinin af beklentisi içinde olduğunu vurguladı.

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, pandemi, deprem ve ekonomik zorluklar nedeniyle eğitimini tamamlayamayan ve okullarıyla ilişiği kesilen yüz binlerce öğrencinin af beklentisi içinde olduğunu vurguladı.

Çalışkan, 2022 yılında çıkarılan öğrenci affından lisans, yüksek lisans ve doktora programlarındaki birçok öğrencinin yararlanamadığını belirterek, özellikle tıp, diş hekimliği ve hukuk fakültelerinde yılda bir sınav yapılması nedeniyle bu öğrencilerin kapsam dışında kaldığını ifade etti. “Uygulamada ortaya çıkan aksaklıkların bedeli, öğrencilere fatura edilmemelidir” diyen Çalışkan, eğitim hakkının önündeki engellerin kaldırılmasını talep etti.

6 Şubat 2023’teki deprem felaketi sonrası eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan binlerce öğrencinin ciddi mağduriyet yaşadığını belirten Çalışkan, “Deprem, pandemi ve ekonomik zorluklar zaten gençlerimizi derinden etkiledi. Şimdi de bu aksaklıklar nedeniyle daha fazla mağdur edilmemeliler” dedi.

Hükümet yetkililerine çağrıda bulunan Çalışkan, “Bu öğrencilerimizin çığlıklarını ve feryatlarını duyun. Bütçeye herhangi bir yük getirmeyecek olan bu düzenleme, geleceğimizi inşa edecek gençlerimiz için büyük bir adım olacaktır. Onlara bu fırsatı çok görmeyin!” ifadelerini kullandı.

Eğitimin bir ülkenin geleceği için en önemli yapı taşı olduğunu belirten Çalışkan, gençlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için acilen harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

 

 



Bölgeden 21.01.2025 16:41:00 0
Anahtar Kelimeler: Çalışkan Öğrenciler istedi

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da ağaca çarpan motosikletin sürücüsü öldü

2

YÖK Başkanı Özvar'dan "Köy Üniversitesi Projesi"ne ilişkin açıklama:

3

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Adana'da ziyaretlerde bulundu

4

Silifke'de Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası yapıldı

5

Milli yüzücü Arel, Sırbistan ve Kuzey Makedonya'da madalya için kulaç atacak

6

Kumluca'da Gençlik Haftası Judo Turnuvası yapıldı

7

Bahçe Zübeyde Hanım MTAL, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’na ev sahipliği yaptı

8

Osmaniye’de gençler ve din görevlilerinden engelli ailelere destek

9

Osmaniye’de aileyi en iyi anlatan öğrenciler ödüllendirildi

10

Mesleki Eğitime Destek; İlk Adım Cevdetiye Teknik Anadolu Lisesi’nde Atıldı