Caminin eskiyen minaresi dualar eşliğinde yıkıldı

Caminin eskiyen minaresi dualar eşliğinde yıkıldı

Caminin eskiyen minaresi dualar eşliğinde yıkıldı

Sivas merkeze bağlı Hasbey köyünde devrilme tehlikesi bulunan cami minaresi Sivas Belediyesi ekiplerince kontrollü bir şekilde yıkıldı, o anlar cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Sivas Merkeze bağlı Hasbey köyü camisinin eskiyen minaresi devrilme tehlikesi nedeniyle yıkılmak istendi. Köy sakinleri yıpranan ve tehlike arz eden minareyi yıkmak için Sivas Belediyesinden yardım istedi. İstediği geri çevirmeyen Sivas Belediyesi yıkım için köye iş makineleri ile ekip gönderdi. Bir ucu yıpranan minareye diğer ucu da iş makinesine bağlanan halat sayesinde minare kontrollü bir şekilde yıkıldı. Dualar eşliğinde yıkılan minare köy sakinleri tarafından cep telefonu kamerası ile anbean kaydedildi.

"Çok atıl durumdaydı tehlike arz ediyordu"
Hasbey Köyü Muhtarı İdris Aydın, minarenin atıl bir durumda olduğunu belirterek, “Eski minaremiz vardı. Çok atıl durumdaydı tehlike arz ediyordu. Kafalarımıza taş falan düşüyordu. Kuşlar taş düşürüyordu, çok tehlikeliydi. Allah belediyemizden, belediye başkanımızdan razı olsun. Yıktılar bizi bu tehlikeden kurtardılar” dedi.


Yurt Dünya 26.12.2020 19:45:24 0

İlginizi Çekebilir

1

Sırıkla atlamada Türkiye rekoru kıran 13 yaşındaki Emine Elif çalışmalarının karşılığını aldı:

2

Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçının ardından

3

Atakaş Hatayspor-Esenler Erokspor maçının ardından

4

Antalya'da heyelan nedeniyle kapanan yollar çalışmaların ardından ulaşıma açıldı

5

Hatay'da sağanak ve sis hayatı olumsuz etkiledi

6

Mersin'de parktaki gereçlere zarar verildi

7

Hatayspor'un kötü gidişi sürüyor:0-5

8

Kalp damar cerrahları Antalya'da "Koroner Arter Cerrahisi Sempozyumu"nda buluştu

9

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, partisinin Hatay İl Başkanlığı binasını açtı

10

Hatay'da tırın otobüse çarpması sonucu 4 kişi yaralandı