Çanakkale’de yanan "Gallipoli Seaways" isimli Ro-Ro gemisi, İstanbul’a dönüyor

Çanakkale’de yanan

Çanakkale’de yanan "Gallipoli Seaways" isimli Ro-Ro gemisi, İstanbul’a dönüyor

Çanakkale Boğazı çıkışında alev alan "Gallipoli Seaways" isimli Ro-Ro gemisi söndürme çalışmalarının ardından, bakım, onarım ve hasar tespit çalışmaları için İstanbul’un Tuzla Limanı’na doğru yol aldı.
Çanakkale açıklarında 11 Şubat Perşembe günü saat 14.15 sıralarında alev alan Türk bayraklı 193 metrelik ve 26 bin 525 groston ağırlığındaki "Gallipoli Seaways" isimli Ro-Ro gemisi, Kumburun sahilinde bulunan özel bir çimento firmasının limanına yanaştırılmıştı. 2 gün boyunca süren yangın söndürme, duman tahliye ve soğutma çalışmaları tamamlanan gemi, bakım, onarım ve hasar tespit çalışmaları için İstanbul’un Tuzla Limanı’na doğru yol aldı.
Bugün saat 14.15 sıralarında Çanakkale önlerinde olan "Gallipoli Seaways" isimli Ro-Ro gemisi, Kilitbahir Kalesi ve ‘Dur yolcu’ sembolünü geçtikten sonra boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu’nu da geçtikten sonra İstanbul’un Tuzla Limanı’na gitmek üzere Marmara Denizi’ne doğru yol aldı.
Gemiye boğazı geçişi sırasında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı ‘Kurtarma-3’ römorkörü eşlik etti.


Yurt Dünya 13.02.2021 14:42:59 0

İlginizi Çekebilir

1

MHP Kepez İlçe Başkanlığının iftar programına 1500 kişi katıldı

2

Antalya'da falezlerden düşen kadın öldü

3

Hatay'da şiddetli rüzgar ve sağanak etkili oluyor

4

Hekimoğlu, göreve talip

5

GÜNCELLEME - Mersin'deki "ihaleye fesat karıştırma" ve "rüşvet" soruşturmasında 7 zanlı tutuklandı

6

Osmaniyespor kazanmaya devam ediyor:2-0

7

Ferhat Arıcan, Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nın Türkiye ayağında bronz madalya kazandı

8

BBP Genel Başkanı Destici, Hatay'da iftar programında konuştu:

9

BBP Genel Başkanı Destici, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

10

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi