Cankurtaran köpeği "Fox" Konyaaltı sahilinde göreve başladı

Cankurtaran köpeği

Cankurtaran köpeği "Fox" Konyaaltı sahilinde göreve başladı

ANTALYA (AA) - Turizmin baskenti Antalya'da 17 aylik Belçika Malinois cinsi köpek Fox, Konyaalti sahilinde Cankurtaran olarak insanlarin yardimina kosmaya basladi.

Konyaalti sahilindeki 7 numarali kurtarma istasyonunda, "Fox" isimli cankurtaran köpegi egitmeni ile birlikte göreve basladi. Fox, denizde bogulma vakalarina hizli sekilde müdahalede kullanilacak.

Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu cankurtaran egitmeni ve Uluslararasi Köpek Irklari Kinoloji Federasyonu (UKIFED) Köpek Egitmeni Ahmet Gödeler, AA muhabirine, Fox'un 2,5 aylikken kendisine geldigini, alti aylik olunca da cankurtaran egitimlerine basladigini söyledi.

Fox'un 11 ay egitim aldigini dile getiren Gödeler, "Fox, Türkiye'nin ilk cankurtaran köpegi olarak görev yapiyor. Köpegimiz, su anda çirpinmaya duyarli olarak görev yapiyor. Çirpinma esnasinda kisinin yanina gidiyor, üzerindeki yelege tutunan vatandasimiz ile geri geliyor. Bir sonraki asamada operatörü ile birlikte yüzmeye baslayacak. Çünkü, bazi köpek korkusu olan insanlara operatörle birlikte gidilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandi.

Gödeler, dünyada sahillerde cankurtaran köpeklerin siklikla kullanildigini vurgulayarak, her alanda basarili olan köpeklerin insan hayatini da kurtarabilecegini düsündükleri için cankurtaran olarak görev verdiklerini belirtti.

Cankurtaran Fox'un tüm masraflarinin sponsor bir sirket tarafindan karsilandigini aktardi.

TÜRÇEV Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy da mavi bayrak kriterleri geregi can güvenligi ile ilgili kriterlerin son derece önemli oldugunu vurguladi.

Konyaalti sahilinde 40 istasyonda 55 cankurtaranin görev yaptigini anlatan Atasoy, "Bugün ekibe yeni birisi daha katildi. Sevimli dostumuz Fox, Türkiye'nin ilk cankurtaran köpegi olarak Konyaalti sahilinde görev yapmaya basladi. Uzun ugraslar sonucu yetistirilen cankurtaran köpegimiz, umuyoruz ki hem ekibimize destek olacak hem de sevimliligi ile göz dolduracak." diye konustu.

Atasoy, mavi bayrak kriterlerinde sahilde ve denizde evcil hayvanlarin ve basi bos hayvanlarin bulunmasinin yasak oldugunu aktararak, buna görme engellilerin kilavuz köpegi, atli devriye ve can kurtarmada görev yapan hayvanlarin istisna tutuldugunu kaydetti.



Yurt Dünya 2.09.2020 11:50:42 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da tarihi binada çıkan yangın kontrol altına alındı

2

Hatay'da mahalle sakinleri, ilçe değişikliği için referanduma gitti

3

Hatay'da devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı

4

Bakan Bak, İtalyan mevkidaşı Abodi ile Antalya'da ziyaretlerde bulundu

5

Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

6

Gazze'ye insani yardım ulaştıracak gemi Mersin'den uğurlandı

7

Hatay'da bahçe duvarına çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

8

Kahramanmaraş'ın yüksek kesimlerine kar yağdı

9

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, trafik uygulamasına katıldı

10

Hatay'da Ülkem Okuyor Derneğince yaptırılan ev, depremzede aileye verildi