CarrefourSA, meyve-sebzede doğa dostu tabak kullanmaya başladı

CarrefourSA, meyve-sebzede doğa dostu tabak kullanmaya başladı

CarrefourSA, meyve-sebzede doğa dostu tabak kullanmaya başladı

ISTANBUL (AA) - CarrefourSA, meyve-sebze ürünlerinde "doga dostu, yerli üretim ve yüzde 100 geri dönüstürülmüs kagittan üretilen" tabak kullanmaya basladi.

CarrefourSA'nin açiklamasina göre, dünya üzerinde her yil yaklasik 350 milyon ton plastik üretiliyor. Bu plastiklerin hiçbiri dogada kisa sürede kendiliginden parçalanarak yok olmuyor. Arastirmalar, dünya genelinde üretilen plastiklerin yüzde 1,5 ile yüzde 4,5 arasinin okyanuslara tasindigini belirtiyor.

Halihazirda Kuzey Pasifik'teki Türkiye'nin yüzölçümünün yaklasik iki kati genisligindeki "Büyük Pasifik Çöp Alani", okyanuslarin dünyanin plastik çöp toplama alanlarina dönüstügünü kanitliyor.

Sabanci Holding ve Carrefour Grup istiraki CarrefourSA, gerçeklestirdigi faaliyetlerinde sürdürülebilirligi esas alarak, yasanabilir bir dünya için doga ve çevreye karsi hassas olmanin gerekliliginin bilinciyle taze sebze-meyve reyonlarinda geri dönüstürülmüs kâgitlardan üretilen, meyve ve sebze ile temasi uygun, doga dostu ve yerli üretim viyol tabaklari kullanmaya basladi.

Pandemiden önce yilda 5 milyon adet plastik bazli köpük tabakta ürün satisi gerçeklestiren CarrefourSA, pandemi sürecinde hijyen kurallari sebebiyle, bu miktarin artmasiyla birlikte selüloz bazli, yerli üretim viyol tabak kullanma karari aldi.

Viyol tabaklar, Dentas Kagit tarafindan üretim safhasinda hiçbir agaç kesilmeyerek sadece geri dönüstürülmüs atik kâgitlardan ve meyve ve sebze ile temasa uygun olarak Denizli'de üretiliyor.

Basta, Tarim ve Orman Bakanligi altinda faaliyet gösteren TIGEM ve TAGEM ile devam eden is birligi çerçevesinde yerli tohumla üretilen ürünler olmak üzere, diger paketli ürünler ve organik ürünler, 1 Eylül'den itibaren doga dostu, meyve ve sebze ile temasa uygunlugu onaylanmis yüzde 100 geri dönüsümlü viyol tabaklarla reyonlara gelmeye basladi.



Politika 14.09.2020 11:21:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı'da vatandaşla buluştu:

2

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya'da iftar programında konuştu:

3

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Anamur'da partililerle buluştu

4

Cumhur İttifakı Kemer Belediye Başkan adayı Şeker, turizm projelerini anlattı:

5

ANSİAD 2024 yılı beşinci olağan toplantısı gerçekleştirildi

6

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Isparta'da iftar programında konuştu:

7

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Kemer'de vatandaşlarla buluştu:

8

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, seçim çalışmalarını sürdürüyor

9

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Manavgat'ta mitinge katıldı

10

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Adana'da iftar programına katıldı: