Casper yeni üst segment ürünlerini tanıttı

Casper yeni üst segment ürünlerini tanıttı

Casper yeni üst segment ürünlerini tanıttı

İSTANBUL - Casper, yeni üst segment ürünleri Excalibur G911, Casper Nirvana Z100 ve Casper VIA X40'ı "Casper Tech Vision Day" etkinliğinde tanıttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, etkinlikte, 3 alt markasıyla hem bireysel hem de kurumsal alanda çözümler sunan marka, Excalibur, Casper Nirvana ve Casper VIA ailelerinin yeni üyelerinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Casper Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Feray Karaman, uzun yıllardır çalıştıkları global iş ortaklarıyla olan bağları ile küresel pazarla etkileşim içinde kalarak, iş süreçlerini bu doğrultuda planladıklarını belirtti.

Hem kişiye özel üretim hem de seri üretim avantajlarının Casper'ı sektörde istisnai hibrid bir model olarak öne çıkardığını aktaran Karaman, şu ifadeleri kullandı:

"Casper, 33 senedir bilgisayar teknolojileri gibi global bir alanda, global know-how ile yerel iş gücü ve üretimini birleştirerek dünya çapında istisnai bir örnek oluşturuyor. Her sene üzerine koyarak geliştirdiğimiz ürünler, global trendlerin üzerine Türk tüketicisinin beğenileri göz önünde bulundurularak özelleştiriliyor. 3 alt markamız olan Excalibur, Casper Nirvana ve Casper VIA ile Türkiye'nin dijital dönüşümüne öncülük ediyoruz."

Karaman, son 2 yıldır, piyasaya sundukları "Yeni Nesil Casper Ürünleri" stratejisine devam ettiklerini, bu yıl, ivmeyi daha premium ürünlere çekerek büyümelerini sürdüreceklerini vurguladı.

Bu yıl sektördeki dinamiklere ve müşteri beklentilerindeki değişime bağlı olarak, yeniliklerini sürdüreceklerine işaret eden Karaman, yapay zeka teknolojisiyle hız kazanan sektörde, 2024'te yüzde 40 büyüme hedeflediklerini aktardı.

AR-GE yatırımlarını 2 kat artıracaklarına dikkati çeken Karaman, "Tüm bu çalışmaların sonucunda 15 yeni üst segment ürünü Türk tüketicisinin karşısına çıkaracağız. En büyük odak noktalarımızdan biri tüketici deneyimini iyileştirmek üzerine." ifadelerini kullandı.

Karaman, VIA ailesinin yeni üyesi Casper VIA X40'la yenilikçi teknolojinin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacaklarını belirterek, "VIA ailesinin X serisi extra performans, extra güç anlamına geliyor. Casper'a özel 3D glass tasarımı sayesinde Casper VIA X40, pürüzsüz görünümü tamamlayan ince metalik çerçeveleriyle premium bir görüntü sunuyor." değerlendirmesinde bulundu.

- "Sektörde yeni standartlar belirleyeceğiz"

Casper PC Satın Alma ve Tedarik Zinciri Müdürü Yunuscan Fakılı da "Casper olarak yüzde 100 yerli AR-GE çalışmalarımız ile ürettiğimiz Casper Nirvana Z100 ve Excalibur G911 ürünlerimizle kurumsal ve oyun bilgisayarı alanında sektörde yeni standartlar belirleyeceğiz." görüşünü aktardı.

Casper Nirvana Z100'ün şirketin bugüne kadar ürettiği en hafif ve en ince dizüstü bilgisayarı olduğunu aktaran Fakılı, 14,9 milimetre inceliğe ve yüzde 89 ekran gövde oranına sahip olan bilgisayarın 1,25 kilogram hafifliğiyle iş profesyonelleri için yüksek bir mobilite sağladığını anlattı.

Fakılı, Excalibur G911'in Intel'in en güçlü 14. Nesil HX işlemcisiyle yenilendiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Hem oyunlar hem de profesyonel kullanımlar için üstün performans sağlayan Excalibur G911, core gamerler, mimarlar, mühendisler, yazılımcılar gibi profesyonel kesime ve öğrencilere hitap ediyor. Performans/oyuncu dizüstü bilgisayarlarını diğer standart dizüstü bilgisayarlardan ayıran birçok teknoloji mevcut olsa da işlemci ve ekran kartı büyük önem taşıyor. Excalibur G911, dünyanın mobil plaformda en yüksek performansına sahip işlemci ekran kartlarıyla donatıldı. G911'i, Nvidia'nın Ada Lovelace mimarisine sahip RTX4000 ekran kartlarından en güçlü, en üst seviye modellerinden RTX4070 8GB ve RTX4090 16GB ile donattık."



Ekonomi 21.02.2024 18:47:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Porsche 911 GT3 RS'in tercihi Goodyear oldu

2

Tosyalı, Tube & Wire Fuarı'nda Tosyalı V-Green markasını tanıttı

3

"Dijital benim işim" Dijital Pazarlama Kampanya Yarışması'nda kazananlar belli oldu

4

TİKAV, "Dijitaldeki Ayak İzimiz" projesiyle kırsalda kadınların eğitimini desteklemeye devam ediyor

5

Adana'da narenciye balının hasadı başladı

6

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

7

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

8

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

9

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

10

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek