Çekya Cumhurbaşkanı Zeman: "Taliban, Afganistan’da bir terör merkezi oluşturacak”

Çekya Cumhurbaşkanı Zeman:

Çekya Cumhurbaşkanı Zeman: "Taliban, Afganistan’da bir terör merkezi oluşturacak”

Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman, Taliban’ın Afganistan’ın kontrolünü ele geçirmesinin ardından dünya çapındaki terör saldırıları konusunda uyararak, "Taliban, Afganistan’da bir terör merkezi oluşturacak” dedi.
Afganistan’da Taliban’ın kontrolü ele geçirmesinin ardından dünya liderlerinden art arda gelmeye devam ediyor. Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman bir internet sitesine yaptığı açıklamada, Taliban’ın Afganistan’ın kontrolünü ele geçirmesinin ardından dünya çapındaki terör saldırıları konusunda uyararak, "Taliban, Afganistan’da bir terör merkezi oluşturacak. Bu, neredeyse dünyanın her yerindeki terörist saldırılarını yeniden başlatacak" dedi.
Afganistan’ın dünyanın en büyük “afyon” üreticisi olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Zeman, Taliban’ın "afyon gelirleri" ile geçinebileceğini ve bu nedenle "finansman sorunu yaşamayacağını" öne sürdü.
NATO’nun Afganistan’da başarısız olduğunu belirten Zeman, ülkesinin NATO’ya "para harcamak" yerine ulusal savunmaya odaklanması çağrısında bulundu.


Güncel 17.08.2021 22:57:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da tır ve 2 otomobilin karıştığı kazada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

2

Kahramanmaraş'ta köprüden düşen otomobildeki 5 kişi yaralandı

3

Hatay'da takla atan otomobildeki bebek öldü

4

"Narenciye Mevsimi" sergisi, Mersin'de sanatseverlerle buluştu

5

Hatay'da evde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi

6

Mersin'de iki katlı ev yangında kullanılamaz hale geldi

7

Mersin'de kardan kapanan yolları açma çalışmaları sürüyor

8

Mersin'de cipin cami duvarına çarpması kamerada

9

CHP Grup Başkanvekili Başarır, Adana'da konuştu:

10

AK Parti heyeti su taşkınlarından etkilenen Kumluca'daki çiftçileri ziyaret etti