Çene ve yüz kemiği kırıklarına endoskopik müdahale

Çene ve yüz kemiği kırıklarına endoskopik müdahale

Çene ve yüz kemiği kırıklarına endoskopik müdahale

ANTALYA (AA) - Alanya Alaattin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tip Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dali Dr. Ögretim Üyesi Seçkin Aydin Savas, çene ve yüz kemiginde olusan kiriklari, yüzde hiçbir kesi izi olmadan ve sinir hasarina maruz kalmadan endoskopik yöntemle tedavi ettiklerini söyledi.

ALKÜ Rektörü Ekrem Kalan, Savas ve ALKÜ Tip Fakültesi Kulak, Burun ve Bogaz Anabilim Dali Dr. Ögretim Üyesi Gözde Orhan Kubat ile Rektörlük binasinda düzenledigi basin toplantisinda, tedavi sistemi hakkinda bilgi verdi.

Ülke genelinde birkaç merkezde kullanilan endoskopik yöntemin, üniversite bünyesindeki hastanede de artik uygulanabildigini belirten Kalan, "Hocalarimiz gerçeklestirdikleri operasyon ile yüzde kalici bir hasar birakmadan görünmeyen bir kesi ile endoskopik bir cerrahi müdahale gerçeklestiriyorlar." dedi.

Savas da bazi kirik bölgeleri onarmak için açik teknikle büyük cerrahi kesiler yaptiklarini ve bu durumun da hastada büyük izlere, yüz sinir felcine ve göz kapagi problemlerine neden olabildigini söyledi.

Endoskopik yöntem ile bu problemlerin önüne geçildigini dile getiren Savas, sözlerini söyle sürdürdü:

"Ucunda küçük bir kamera bulunan cihaz yardimiyla agiz içinden ya da cilde küçük bir kesi yapilarak kirik hatti görüntüleyebiliyor ve tedavisini gerçeklestiriyoruz. Bu hafta içinde iki hastamizin endoskopik yöntem kullanarak yüzünde herhangi bir kesi yapmaksizin yüz kiriklarini onardik."

Savas, yöntem ile trafik kazalari, yüksekten düsme ve yüze alinan darbe gibi çesitli sebeplerle ortaya çikan çene ve yüz kemigi olan hastalarin kisa sürede sagliklarina kavustuklarini kaydetti.

ALKÜ Tip Fakültesi Kulak, Burun ve Bogaz Anabilim Dali Ögretim Üyesi Dr. Ögretim Üyesi Gözde Orhan Kubat da söz konusu iki hastadaki kirikliklari plak ve vidalar yardimiyla onardiklarini belirtti.



Spor 22.06.2020 19:51:46 0

İlginizi Çekebilir

1

Türkiye'de lisanslı dalıcı sayısı artıyor

2

Isparta 32 Spor, teknik direktör Fuat Buruk ile anlaştı

3

Okçulukta Dünya Kupası'nın 3. ayağı Antalya'da sona erdi

4

Okçulukta Dünya Kupası'nın 3. ayağı Antalya'da sürüyor

5

Olimpiyatlarda alınacak altın madalya Türk cimnastiğinin zirvesi olacak

6

Teknik direktör Ahmet Taşyürek Kahramanmaraş İstiklalspor ile sözleşme imzaladı

7

Kadın basketbolcular, Hatay Basketköy'de depremzede çocuklarla buluştu

8

Okçulukta Dünya Kupası'nın 3. ayağı Antalya'da sürüyor

9

Okçulukta Dünya Kupası'nın 3. ayak müsabakaları, Antalya'da başladı

10

Kemerli sporcu Sude Akan'ın judoda büyük başarısı