Çerkes müzesi çalışmaları başladı

Çerkes müzesi çalışmaları başladı

Çerkes müzesi çalışmaları başladı

Kartepe’de Çerkes Müzesi’nin yapımına başlanırken Kartepe Belediye Başkanı M. Mustafa Kocaman Uzuntarla Mahallesi’nde yapımına başlanan müzenin yapılacağı alanı inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Kartepe Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü tarafından projelendirilen Çerkes Müzesi’nde çalışmalar başladı. Yapımına başlanan müzede 102 metrekare kapalı alan olmak üzere, toplam 206 metrekare alan bulunuyor. Bina içerisinde bay-bayan ve engelli tuvaletleri bulunuyor.
Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman kültürel çalışmalara çok önem verdiklerini belirterek, “Kartepe’mizin kültür turizmine yatırımlarımız devam ediyor. Çerkes Kültürünün yaşatılacağı Çerkes Müzesi çalışmalarımızı bugün itibariyle başlattık. Uzuntarla Mahallemizde yapılacak olan müze ile kültürel zenginliğimizin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için önemli bir adım atmış olacağız” dedi.


Güncel 4.05.2021 14:49:45 0

İlginizi Çekebilir

1

ŞOK Marketler pestisit kontrolü için laboratuvar kurdu

2

Türk Ticaret Bankası'nın Antalya şubesi hizmete açıldı

3

Akdeniz ilçesinde onkoloji hastalarına ve engellilere psikolojik destek veriliyor

4

Hatay'da ambulans uçak 6 günlük bebek için havalandı

5

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu muhtarlarla görüştü

6

Antalya'da Yeşilay danışanları sanatla rehabilite ediliyor

7

Kadirli'de "Denetimli Serbestlik" paneli düzenlendi

8

Karmod BAE'de konteyner ofis projesini tamamladı

9

Adana'da "Denetimli Serbestlik" paneli düzenlendi

10

Osmaniye'de 221 deprem konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi