Çevreyi kirleten iki işyerinin faaliyetine son verildi

Çevreyi kirleten iki işyerinin faaliyetine son verildi

Çevreyi kirleten iki işyerinin faaliyetine son verildi

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde çevreye kötü koku yayan ve hava kirliliğine sebep olan iki işyerinin faaliyetine son verildi.
Kocaeli’nin Gebze ilçesi Kirazpınar Mahallesi’nde çevreye kötü koku yayan ve hava kirliliğine neden olan iki işyerinin faaliyetine, Büyükşehir Belediyesi Gayri Sıhhi Müessese İnceleme Kurulunun kararı ile son verildi. Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri bölgede denetleme yaptı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, ‘İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’ olmadan faaliyet gösterdiği tespit edilen iki işyerinin faaliyetinin sonlandırılması konusunu Gayri Sıhhi Müesseseleri (GSM) İnceleme Kuruluna sevk etti.
Konu, GSM Kurulu’nun 24 Kasım tarihli gündeminde görüşüldü. Görüşme neticesinde kurul tarafından çevre sağlığı, can ve mal güvenliği açısından risk teşkil eden ve İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı bulunmayan 1. Sınıf GSM niteliğindeki 2 işyerinin faaliyetten men edilmeleri kararı alındı. Karar doğrultusunda dün, Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından bu işyerlerine yönelik mühürleme işlemi yapıldı.


Güncel 3.12.2022 13:15:34 0

İlginizi Çekebilir

1

POYD üyeleri Antalya'da gala gecesinde buluştu

2

Kahramanmaraş'ta otomobile düzenlenen silahlı saldırıda sürücü hayatını kaybetti

3

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda yakalanan 5 şüpheliden 1'i tutuklandı

4

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar gören tarihi mekanlardaki restorasyon çalışmaları sürüyor

5

Beymen Tersane "Galleries of Luxury" konseptiyle açıldı

6

Burdur'da KBRN ve yangın tatbikatı yapıldı

7

Hatay'da "Doğu Akdeniz’de Güvenlik, Ticaret ve Yaşam" söyleşisi düzenlendi

8

TSKB ve KfW Kalkınma Bankası arasında 250 milyon avroluk kredi anlaşması

9

QNB Türkiye CDP değerlendirmelerinde üç kategoride A listesine girdi

10

Hatay'da eşini bıçakla yaralayan sanığa 20 yıl hapis cezası