Ceyhan'da tarlada çalışıp çobanlık yapan öğrenciler fen lisesini kazandılar

Ceyhan

Ceyhan'da tarlada çalışıp çobanlık yapan öğrenciler fen lisesini kazandılar

ADANA (AA) - Ceyhan Ilçe Milli Egitim Müdürü Murat Koçer, ilçede çobanlik yaparak ve tarlada çalismalarinin yaninda Liselere Geçis Sinavi'na (LGS) hazirlanan 4 ögrencinin girdikleri sinavda fen lisesini kazandiklarini söyledi.

Koçer, AA muhabirine Basören Mahallesinde yasayan Nisanur Demir, Güzide Nuride Varli, Neslihan Sahin ve Egehan Saçikarli isimli dört ögrencinin maddi imkansizliktan dolayi ailesi ile birlikte çiftçilik ve çobanlik yaparak, zor sartlar altinda LGS sinavlarina hazirlandigini kaydetti.

Müdürlükleri tarafindan LGS'ye hazirlanan ögrenciler için gece kursu açtiklarini belirten, Koçer, söyle devam etti:

"Basören Ortaokulu'nda gönüllü ögretmenlerimiz tarafindan açtigimiz LGS'ye hazirlik kursumuza 22 ögrencimiz katildi. Maddi durumu kötü olan ögrencilerin çogunun okul disinda ailelerine tarlada ve çobanlik yaparak katki sagliyorlar. Hem çalistilar hem de sinavlara hazirlandilar. Azimle çalisan 4 ögrencimiz LGS'de üstün basari sergileyerek aldiklari yüksek puanlarla fen lisesini kazandilar. Onlari gönülden tebrik ediyorum."

Fen lisesini kazanan ögrenciler ise emegi geçen ögretmenlere tesekkür ederek, maddi imkansizliktan dolayi okumaktan çekinen tüm ögrencilerin azimle mücadele ederek basaracaklarina inandiklarini söylediler.



Yurt Dünya 27.08.2020 14:26:34 0

İlginizi Çekebilir

1

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mersin ve Adana'da temaslarda bulundu

2

Osmaniye'de bebek emekleme yarışması düzenlendi

3

Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır'dan CHP'den istifasına ilişkin açıklama:

4

Adana'da kayıp olarak aranan zihinsel engelli kişi dere kıyısında ölü bulundu

5

Hatay'da tamirhanedeki otobüste çıkan yangın söndürüldü

6

Samandağ'da motosikletin yayaya çarptığı kazada 2 kişi yaralandı

7

"Geleceğimizi Yazan Genç Yürekler" projesi kapsamında gençler Phaselis Antik Kenti'ni gezdi

8

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan Yüzyılın Konut Projesi'ne ilişkin açıklama: (2)

9

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan Yüzyılın Konut Projesi'ne ilişkin açıklama: (1)

10

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Burdur'da konuştu: