CHP KADIN KOLU GENEL BAŞKANI FATMA KÖSE HATAY’A GELDİ

CHP KADIN KOLU GENEL BAŞKANI FATMA KÖSE HATAY’A GELDİ

CHP Kadın Kolu Genel Başkanı Fatma Köse, geçtiğimiz hafta sonunda geldiği ilimizde Partililerle bir araya geldi, ziyaretler yaptı, ardından Amik Ovası’na gitti, tarlada çalışan kadın ve diğer işçilerle görüştü.
CHP Kadın Kolu Genel Başkanı Fatma Köse’nin geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleşen Hatay gezisi, ilginç görüşme ve temaslarla geçti. Geldiği Hatay’da ilk olarak CHP İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar ile görüşen, ardından İl Kadın Kolu Başkanı Filiz Haksöz eşliğinde Hatay Büyükşehir Belediyesi, Defne ve Arsuz İlçe Belediyelerine ziyaretlerde bulunan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, daha sonra Amik Ovası’na gitti ve burada, tarlada çalışan kadın işçilerle bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Fatma Köse, Bohşin ile Anayazı Mahallelerindeki tarlalarda çalışan işçilerle görüştü, onlara yardım etti, sohbetlerde bulundu, isteklerini ve sorunlarını dinledi.
Defne Belediyesi ziyareti sonrası, Fatma Köse’nin değerlendirmesi şöyle oldu:
“Kadın örgütümüz ile birlikte, Hatay Büyükşehir Belediyemiz ve Defne Belediye Başkanımız İbrahim Güzel’e ziyarette bulunarak, pandemi boyunca yerel yönetimlerimizin halka olan destekleri ve projelerini konuştuk.
Kimsenin boynu bükülmeyecek. İyi ki halkımızın belediyeleri var!”
CHP Kadın Kolu Genel Başkanı Fatma Köse, Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde Başkan Vekili Adnan Özkaya ile görüştükten sonra, Arsuz’a gitti, ilçe belediyesini ziyaret etti, Başkan Asaf Güven ve diğer kadın partililerle bir araya geldi.
Bu arada CHP’li kadınlar, Genel Başkanları Fatma Köse’nin Hatay’da Amik Ovası’ndaki tarla ziyaretini şöyle değerlendirdi:
“CHP Kadın Kolları Genel Başkanımız Fatma Köse, İl Başkanımız Filiz Haksöz ve yöneticiler, birlikte, Reyhanlı Bohşin ve Antakya Anayazı’da, sosyal mesafeyi koruyarak işçilerimizin yanında olduk. Toprakta çalışan topraksız kadınların hayat mücadelesine kulak verdik, koşullarına şahitlik ettik. Sabahın erken saatlerinde başlayan mesai, güneşin altında tüm gün ağır fiziki şartlarda çalışma… Gündüz tarlada, akşam yemek-bulaşık-çamaşır derken, evde süren mesai. Çoğunlukla genç yaşlarında olmalarına rağmen, aralarında ciddi sağlık problemleri olup tedavi olma imkanı bulamayanları var. Çünkü sosyal bir güvenceleri yok. Sağlık hakkından dahi imkansızlıklar sebebiyle feragat etmek zorunda kalan kadınlar. Hayattan alacaklı olan kadınlar.
İşte bu yüzden onlar için hak mücadelesini, emek mücadelesini büyütmek şart.
Herkes için eşit ve adil bir Türkiye için, kadın ırgatların koşullarında iyileştirmeler yapılması gerekli.”
Bu arada CHP Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin de, Köse’nin ziyaretiyle ilgili şu kısa mesajı verdi:
“CHP Kadın Kolları Genel Başkanımız Sayın Fatma Köse’nin ilçemize gerçekleştirdiği ziyaretinden dolayı büyük mutluluk duyduk. İlçe Başkanımız Sayın Mahmut Şirin, Belediye Başkanı Sayın Asaf GüveN, İl Kadın Kolları Başkanı Sayın Filiz Haksöz, İl ve İlçe Yöneticilerimiz, Belediye Başkan Yardımcıları, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Meclis üyeleri ve Partililerimizle birlikte, pandemi döneminde ilçemiz genelinde yapılan faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Ziyaretinden dolayı Kadın Kolları Genel Başkanımız Sayın Fatma Köse’ye teşekkürlerimizi sunarız.

Haber: Sedat İskenderoğlu - DÖRTYOL

 



Bölgeden 2.06.2020 16:12:00 0
Anahtar Kelimeler: KADIN GENEL BAŞKANI FATMA HATAY’ GELDİ

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

2

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

3

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

4

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

5

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

6

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

7

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

8

Hatay'da evin kapısı ve bazı eşyalarını çalan 2 şüpheli yakalandı

9

Şırnak'ta trafik kazasında hayatını kaybeden astsubayın cenazesi Adana'da defnedildi

10

Kahramanmaraş'ta hükümlülerin diktiği perdeler yurt genelinde alıcı buluyor