Çiftçi kadınlar yamak yaptı, başpehlivanlar puan verdi

Çiftçi kadınlar yamak yaptı, başpehlivanlar puan verdi

Çiftçi kadınlar yamak yaptı, başpehlivanlar puan verdi

Antalya’nın Kumluca ilçesinde düzenlenen Kumluca Expo Domates Fuarı’nda ’domates’ temalı yemek yarışması yapıldı.
Kumluca Toptancı halinde düzenlenen fuar alanının içinde gerçekleştirilen yemek yarışmasına 12 yarışmacı katıldı. Yarışmacıların çoğunluğu çiftçi kadınlardan oluştu. Çiftçi kadınların yaptığı domates yemeklerinden oluşan yarışmanın jüri üyeliklerini Kumluca Belediyespor kalecisi ve takım kaptanı Bekir Küçüklap ve Kırkpınar Başpehlivanları Hasan Tuna, Orhan Okulu ve Ramazan Bircan yaptı. Yarışmalar sonucunda Domates dolması adlı yemeği ile jüriden 35 puan alan Ortaköy Muhtarı Halime Kaya yarışmanın birincisi oldu.
Yarışmaya yemek göndererek ikinci olan Güneş İpek yarışma alanına gelmeyince, yarışmaya katılan fırında kurutulmuş domates yoğurtlaması ve domates civgesi adlı yemekleri ile Ahmet Tekdemir ve Tuba Sungur yarışmanın ikincisi oldular. Kemal Pala ise domates reçeli adlı yemeği ile jüriden 29 puan alarak yarışmanın üçüncüsü oldu.

“Bu sebzeleri yiyerek bu zamanlara geldim”
Yemeklerin lezzetli olduğuna değinen jüri üyesi Başpehlivan Orhan Okulu, “Yarışmacı arkadaşların ellerine sağlık. Sebze ve domateslerimizden çok güzel yemek yapmışlar. Ben küçük yaştan beri bu sebzeleri yiyerek bu zamanlara geldim. Başpehlivan oldum. Bizim her yemeğimizde ürettiğimiz sebze ve meyvelerimiz var. Ben tabii ki de gücümü ve başarılarımı domatesimize ve sebzelerimize borçluyum. Yemeklerin her birisi birbirinden lezzetliydi. Karar vermekte zorlandık. Ama yarışmanın birincisini buradan tebrik ediyorum” dedi.

“Domates dolması ile birinci oldu”
Domates dolması yaparak yarışmanın birincisi olan Halime Kaya, “Domates dolması yaptım. Domates dolması çocukluğumuzdan beri yaptığımız bir yemek olduğu için daha kolay oldu. Sevgimizi ve emeğimizi de katarak tabi ki emek vermeden hiçbir şey olmuyor. Çok güzel yemekler vardı aslında beklemiyordum ama kendimden de emindim” diye konuştu.


Güncel 27.03.2022 10:59:12 0

İlginizi Çekebilir

1

"Antalya 2050 Vizyonu Arama Konferansı" başladı

2

Kumluca Cumhuriyet Başsavcısı Kıymacı için veda töreni düzenlendi

3

Kış aylarında migren atakları hava değişimiyle şiddetleniyor

4

Hatay'da son kullanma tarihi geçmiş şekerleme, çikolata ve cips imha edildi

5

Adana'da evlilik kredisi alan gençlere evlilik öncesi ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

6

Yöresel ürün markalarını oluşturan gelin görümce, 60 kişiye istihdam sağladı

7

Huawei Dubai'de yeni nesil amiral gemisi cihazlarını tanıttı

8

Tescilli turpları hasat eden çiftçilerin Savrun Çayı'ndaki zorlu yıkama mesaisi başladı

9

Prof. Dr. Aziz Gül: İyi bal donar, endişe etmeyin

10

Polis, oltalama ve yatırım dolandırıcılığına karşı sanal devriyesini artırdı