Çiftlikköy’de okul kantinleri denetlendi

Çiftlikköy’de okul kantinleri denetlendi

Çiftlikköy’de okul kantinleri denetlendi

Çiftlikköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve ilçe denetim ekipleri, yeni eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla ilçe genelindeki 13 okulun kantinlerini denetledi.
2022-2023 eğitim öğretim yılının başlangıcıyla Çiftlikköy’de öğrencilere okul kantinlerinde sağlığa uygun gıda satışı yapılıp yapılmadığının etkin kontrolü amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan ekip ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tüm okullarda incelemelerde bulundu. Okul kantin ve yemekhanelerinde yapılan gıda güvenliği denetimlerinde ciddi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Kantin işletmecilerine görülen eksikliklerin giderilmesi için gerekli uyarılarda bulunuldu. Ekipte bulunan gıda mühendisi ve sağlık teknisyeni, hijyen ve gıda güvenliği kontrollerini yaparken, zabıta ekipleri de işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, fiyat tarifesinin uygunluğu, yasal mevzuata uygun olmayan yönler olup olmadığı açısından incelemelerde bulundu.
“Öğrencilerimizin sağlıklı beslenmesini önemsiyoruz”
Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, ekiplerin “Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi” genelgesine göre ilgili kurumlarla işbirliği içinde gerekli denetimleri yaptığını ifade ederek şöyle konuştu:
“Öğrencilerimizin sağlıklı beslenme ortamlarında bulunmasının sağlanması amacıyla bu denetimler yapılıyor. Kaymakamlığımızca oluşturulan İlçe Milli Eğitim, Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi temsilcilerinden oluşan ilçe denetim ekibi ile birlikte Belediyemizin Zabıta Müdürlüğü, yapılan denetimlerde ciddi bir soruna rastlamadı.”


Güncel 15.09.2022 14:36:34 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi