ÇIĞŞAR YAYLASINDA, DAĞCILIK KAYA TIRMANIŞ EĞİTİMİ

ÇIĞŞAR YAYLASINDA, DAĞCILIK KAYA TIRMANIŞ EĞİTİMİ

Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü(ODAK) üyeleri, Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesine bağlı Çığşar Yaylasında, doğa kampı düzenleyip, burada dağcılık kaya tırmanış eğitimi ve Delihöbek Dağına zirve tırmanışı gerçekleştirdi. Üç gün süren dağcılık kampına yediden yetmişe her yaştan odak gönüllüsü 55 kişi aileleri ile birlikte katıldı.
Kamp süresinde gönüllülere, yaz dağcılık eğitimi konularından, çadır kurma ve kamp yaşamı, ekoloji ve çevre bilimi, kayada lider tırmanış organizasyonu, doğada yürüyüş tekniği uygulamalı bir şekilde anlatıldı. Eğitimin son gününde Delihöbek Dağına zirve tırmanışı gerçekleştirildi.
Türkiye Dağcılık Federasyonu(TDF) ve ODAK Dağcılık Antrenörü Yücel Erdoğan, eğitimlerin belirli aralıklarla tüm gönüllülere verildiği ifade etti. Erdoğan, özellikle TDF'nin Ulusal kapsamda temmuz ayında düzenleyeceği "Tek İp Boylu Dağcılık" eğitimize yedi sporcularının katılacağını, burada uygulanan eğitimlerin, oranın ön hazırlığı  olduğunu ifade etti.
TDF'nin yıl boyunca belirli dönemlerde "Dağcılık Eğitimi" verdiğini vurgulayan Erdoğan, "Ülkemizin yüz ölçümünün yarısı dağlık alan. Bu bağlamda insanlarımızın doğayı ve dağı, yaşamlarında olumlu yönde kullanmalarını ve korumalarını sağlamak adına dağcılık eğitimi almalıdırlar." diye konuştu.
Dağcılığın çok geniş bir ders içeriğinin var olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Ekolojiden harita bilimine  klimatolojiden ilk yardıma, dağ hastalıklarından doğa da arama kurtarmaya kadar daha bir çok konu ve bilim unsuru dersler dağcılılık eğitiminin bir parçası. O yüzden tüm insanımız bu eğitimleri almalıdır." dedi.

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 8.07.2020 17:34:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği