Çıldır’da liseli öğrencilere "120" filmi izlettirildi

Çıldır’da liseli öğrencilere

Çıldır’da liseli öğrencilere "120" filmi izlettirildi

Çıldır Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine karlara yazılmış gerçek destan olan “120” filmi izlettirildi.
“120” filmi Birinci Dünya Savaşında Ruslarla yapılan mücadeleye sahne olan Sarıkamış Cephesindeki askerlere Van’dan cephane taşımak için yola çıkan 120 öğrencinin hikâyesini anlatıyor. 120 öğrencinin hikâyesinin anlatıldığı filmi Çıldır Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri büyük dikkat ve keyifle izlediler. İzledikleri sahnelerden oldukça etkilenen öğrencilerin, yaşamış oldukları duygular yüzlerine yansıdı.
Filmin Konusu
Birinci Dünya Savaşı esnasında sınır birliklerinde cephane tükenir. Osmanlı ordusu cephanesiz kalır ve Van’da dehşet top sesleri duyulmaktadır. Kışın en sert zamanıdır. Ordu, Van’ın insanlarından yardım ister. Ancak Türk-Rus harbi nedeni ile bölgenin tüm erkekleri imparatorluğun dört bir köşesinde savaşmaktadırlar. O nedenle de bu yardım çağrısına cevap veremezler.
Van’ın çocukları bir şeyler yapmak isterler. Oğlunu savaşta kaybetmiş bir okul müdürü cephanenin Sarıkamış’a nakledilmesini önerince 12-17 yaş


Güncel 5.01.2023 10:32:15 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta 88 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan kişi yakalandı

2

Adana'da "Dijital Dünyada Güvenli Kalmak Zirvesi" düzenlendi

3

Osmaniye'de asayiş uygulamasında yakalanan firari 19 zanlıdan 10'u tutuklandı

4

Otomobiliyle bisikletlinin ölümüne neden olduğu öne sürülen sürücü hakim karşısında

5

Antalya Ticaret Borsasının 2026 yılı bütçesi 95 milyon lira

6

Pegasus Hava Yolları, Chelsea Futbol Kulübü'nün resmi hava yolu partneri oldu

7

Adana'da yaralı bulunan kerkenez tedaviye alındı

8

Mersin'de 16 yaşındaki Hiranur'un öldürülmesine ilişkin 3 sanık hakim karşısında

9

Osmaniye’de adalet öğrencileri klavye hızında yarıştı

10

Rönesans Holding'in "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" yarışması sonuçlandı