Cilt lazeri ile kılcal varisler tedavi edilebiliyor

Cilt lazeri ile kılcal varisler tedavi edilebiliyor

Cilt lazeri ile kılcal varisler tedavi edilebiliyor

ISTANBUL (AA) - Medicana International Istanbul Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Baran Simsek, "Kilcal varisler veya örümcek agi seklinde varisler olarak da bilinen ve varis hastaliginin ilk ve erken evre bulgulari olan damarlar, lazer tedavisiyle yüksek basariyla tedavi ediliyor." ifadesini kullandi.

Medicana'dan yapilan açiklamada görüslerine yer verilen Medicana International Istanbul Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Baran Simsek, varis veya kilcal damarlarin lazerle tedavisinde, damar içerisinde bulunan kan hücrelerinin lazer enerjisini aldiktan sonra damar içi sisteminin bozularak damarin tamamen yok edildigini ifade etti.

Lazer enerjisinin sadece hedef damari etkiledigini vurgulayan Simsek, böylece çevre dokulara zarar verilmedigini kaydetti.

Simsek, lazer islemi sonrasi hastalarin günlük hayatlarina devam ettigini belirterek, "Lazerle varis tedavisini, çapi 1 milimetre ve daha küçük olan damarlara uyguluyoruz. Kilcal varisler veya örümcek agi seklinde varisler olarak da bilinen ve varis hastaliginin ilk ve erken evre bulgulari olan bu damarlar lazer tedavisiyle yüksek basariyla tedavi ediliyor. Hastalarimiz, islem sonrasinda varis olusumuna ve artisina sebep olabilecek aliskanliklarini azaltir, spor yapar ve fazla kilolarindan kurtulurlarsa tedavi basarisi uzun vadede çok daha yüksek olur." ifadelerini kullandi.

Lazerle varis tedavisini kis ve bahar aylarinda yapmayi öneren Simsek, "Lazer uygulamasini bronz tende tercih etmiyoruz. Cilt tipine ve tedavi uygulanan sahanin genisligine bagli olarak lazer sonrasinda ciltte kizarikliklar olusabilir. Bu kizarikliklar 7-10 gün içerisinde geçerler. Nadiren ciltte morarma görülebilir ki, bu bulgu da ortalama 10-14 gün içerisinde normale döner. Lazerle kilcal varis tedavisini poliklinik sartlarinda ve topikal anestezi altinda yapmaktayiz." açiklamasinda bulundu.



Yurt Dünya 14.09.2020 15:55:15 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da bir otomobil su kanalına devrildi

2

Antalya'da caretta carettalar yumurta bırakmaya başladı

3

GÜNCELLEME - Hatay'da cami önünde silahlı saldırı sonucu öldürülen imamın cenazesi toprağa verildi

4

Hatay Valiliği, depremlerde yetim ve öksüz kalan çocuklar için proje başlattı

5

İskenderun'da asayiş uygulamalarında yakalanan 19 şüpheliden 13'ü tutuklandı

6

Hatay'da devrilen traktörün altında kalan sürücü öldü

7

Hatay'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan zanlı tutuklandı

8

Adana'da yolcunun kapısı açık seyreden otobüsten düşerek yaralandığı kazada şoför serbest bırakıldı

9

Burdur'dan 3 proje TÜBİTAK Orta Okul Öğrencileri Araştırma Yarışması'nda derece aldı

10

Antalya'da ruhsatsız güzellik merkezi hakkında işlem başlatıldı