Çin aşısını yaptıran İlçe Sağlık Müdürünün antikor testi pozitif çıktı

Çin aşısını yaptıran İlçe Sağlık Müdürünün antikor testi pozitif çıktı

Çin aşısını yaptıran İlçe Sağlık Müdürünün antikor testi pozitif çıktı

Covid-19 aşısı yaptıran Zonguldak Alaplı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şakir Bahadır’ın antikor testi pozitif çıktı. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şakir Bahadır, “Aşı için ilk gönüllü olanlardan biriyim. 28 günün ardından 2’inci dozu yaptırdık. Aşıdan sonra herhangi bir semptom ya da belirti görmedim. Herkesin gönül rahatlığıyla aşı yaptırmasını öneririm” dedi.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın sağlık çalışanlarına Covid-19 aşı uygulamasında öncelik tanımasıyla sağlık çalışanlarıyla birlikte ilk aşı uygulamasını yaptıran Zonguldak Alaplı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şakir Bahadır, yaşadığı süreci İHA’ya anlattı. İlçe sağlık müdürü olan ve gönüllü olduğu çalışma kapsamında, aşının insan vücudunda olumlu etki edip etmediğini belirlemek amacıyla vurulduğu Covid-19 aşısının kendisinde antikor oluşturduğunu ve aşılamadan önceki ve sonraki 1 aylık süreçte korona virüse yakalanmadığını söyledi.

“Herkes gönül rahatlığıyla yaptırabilir”
Aşı uygulamasına ilk gönüllü olanlardan biri olduğunu ifade eden Zonguldak Alaplı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şakir Bahadır aşı yaptırdıktan sonra herhangi bir semptom veya belirti görmediğini söyledi. Herkesin gönül rahatlığıyla aşı yaptırması gerektiğini ifade eden Bahadır, “Mart 2020 yılından bu yana ülkemizi etkisi altına alan korona virüs pandemisi nedeniyle çalışmaktayız. Çokça vaka ve hastalık gördük. Bazı insanların bu durumdan çok etkilendiğini gördük. İnsanlarımızı sosyal mesafe ve maske konusunda teşvik etmeye çalıştık ve son dönemde Sağlık Bakanlığımızın uygulaması olan aşı uygulaması için ilçemizde ilk gönüllü olan kişilerden biriyim. Tüm sağlık çalışanlarımızla birlikte bakanlığımızın bizlere sağladığı aşıyı yaptırdık. 28 günün ardından 2’inci dozu yaptırdık. Aşıdan sonra herhangi bir semptom ya da belirti görmedim. Herkesin gönül rahatlığıyla aşı yaptırmasını öneririm. 2’inci aşıdan 14 gün sonra antikor testi yaptırdım ve antikorların pozitif olduklarını yani Covid-19 hastalığına karşı bağışıklık kazandığımı öğrendim. Bu tamamen aşı sayesinde oldu. Herkes gönül rahatlığıyla aşı yaptırabilir” şeklinde konuştu.


Güncel 25.02.2021 14:00:58 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME 3 - Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki ölü sayısı 10'a yükseldi

2

Amed Sportif Faaliyetler - Adana Demirspor maçının ardından

3

GÜNCELLEME 3 - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

4

AK Parti'li Çelik: İran'a bir dış müdahale çok daha kötü sonuçlar doğuracaktır

5

Osmaniye’de Şehit Kadir Dingil İçin Mevlid Programı Düzenlendi

6

AK Parti Sözcüsü Çelik, Osmaniye'de Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu:

7

1825 rakımlı Alacabel'de yarıyıl tatilinin son günü ziyaretçi yoğunluğu

8

Alanya'da denizde erkek cesedi bulundu

9

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin Osmaniye İl Başkanlığı'nda konuştu: (2)

10

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi