Çin Devlet Başkanı Xi: “Ukrayna krizinin siyasi yollarla çözülmesi tüm ülkelerin ortak çıkarına”

Çin Devlet Başkanı Xi: “Ukrayna krizinin siyasi yollarla çözülmesi tüm ülkelerin ortak çıkarına”

Çin Devlet Başkanı Xi: “Ukrayna krizinin siyasi yollarla çözülmesi tüm ülkelerin ortak çıkarına”

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Avrupa Konseyi Başkanı Cherles Michel ile gerçekleştirdiği görüşmede, "Ukrayna krizinin siyasi yollarla çözülmesi Avrupa’nın ve Avrasya’daki tüm ülkelerin ortak çıkarınadır” dedi.
Avrupa Konseyi Başkanı Cherles Michel, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in daveti üzerine Pekin’e geldi. Michel, temasları kapsamında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüşme gerçekleştirdi. Xi görüşmede, Ukrayna’daki savaşa değinerek, “Ukrayna krizinin siyasi yollarla çözülmesi Avrupa’nın ve Avrasya’daki tüm ülkelerin ortak çıkarınadır. Mevcut koşullarda krizin tırmanmasından ve ilerlemesinden kaçınmalı ve barış için çalışmalıyız” ifadelerini kullandı. Avrupa Birliği kurumları ve üye devletlerin Çin’e karşı objektif olmasını umduğunu belirten Xi, “Çin, Avrupalı şirketlere açık olmaya devam edecek, umuyoruz ki AB de Çin şirketlerine müdahale etmeyerek adil ve şeffaf bir çalışma ortamı sağlar” dedi. Xi, Çin ve AB arasında makroekonomik politika koordinasyonunu sağlanmasını ve tedarik zincirinde güvene, istikrara dayalı ortaklaşa bir büyümenin olmasını gerektiğini ifade etti.
Avrupa Konseyi Başkanı Michel, ziyareti kapsamında Çin Başbakanı Li Keqiang ve Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi Başkanı Li Zhanshu ile de bir araya gelecek.


Güncel 1.12.2022 14:57:57 0

İlginizi Çekebilir

1

VakıfBank, Asya Altyapı Yatırım Bankasından 300 milyon dolarlık kredi sağladı

2

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde "Doğurganlığın Korunması Sempozyumu" gerçekleştirildi

3

Antakya Belediye Başkanı Yapar, vatandaşları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programına davet etti

4

Hatay'da iş yerleri ve park halindeki araçlara zarar veren zanlı tutuklandı

5

Hatay'da otomobilin LPG tankı ve tavan döşemesinde kaçak ürünler bulundu

6

Antalya'da kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele sürüyor

7

İskenderun'da araç kiralama firmaları denetlendi

8

Kahramanmaraş'ta 88 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan kişi yakalandı

9

Adana'da "Dijital Dünyada Güvenli Kalmak Zirvesi" düzenlendi

10

Osmaniye'de asayiş uygulamasında yakalanan firari 19 zanlıdan 10'u tutuklandı