Çivril’e gelen depremzedelerin ihtiyaçları karşılanıyor

Çivril’e gelen depremzedelerin ihtiyaçları karşılanıyor

Çivril’e gelen depremzedelerin ihtiyaçları karşılanıyor

Deprem bölgesine iş makinesi, erzak, personel desteği veren Çivril, ilçeye gelen ve yerleşen depremzedelerin ev eşyası ihtiyaçlarını karşılıyor.

Çivril Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı aracılığıyla ilçeye gelen deprem misafirlerine bakanlık aracılığı ile nakdi yardım yapılırken, depremzedelerin temel ihtiyaçları da belediye ve hayırseverler tarafından karşılanıyor. Çivril’e yerleşen ailelerin evlerini ziyaret eden kaymakamlık ve belediye ekipleri, hayırseverler tarafından bağışlanan ev eşyalarını teslim ediyor. Depremzedelerin taleplerine göre gıda, giyim, eşya, yakacak yardımları yapılıyor. Gıda yardımları da ailelerin yerleştirildiği konutlarına götürülüyor.

Çivril Belediyesi yemek çadırını kuran Başkan Niyazi Vural, depremin büyük bir yıkıma neden olduğunu ve bu yıkımın el birliğiyle kaldırılacağını ifade ederek, “Depremin ilk anından itibaren bölgedeyiz. Ekiplerimiz, iş makinelerimiz enkaz kaldırıyor, temizlik araçlarımız bölgede. Yardım tırlarımız sürekli gidiyor. Çivrilli hayırseverlerimizin desteği ile Kızılay Çivril şubemiz ile birlikte Samandağ ilçemizde Aşevi kurduk. İlçemize gelen depremzede vatandaşlarımız için de gıda, giyim, eşya, ısıtıcı, battaniye, temizlik malzemesi gibi birçok konuda destek oluyoruz. El birliği ile yeniden normal hayata döneceğiz” dedi.


Güncel 17.02.2023 17:30:21 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de Özgecan Aslan anısına "Kadının Sözü" konseri düzenlendi

2

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Osmaniye'de gençlerle bir araya geldi:

3

Adana'da helikopter destekli "huzur ve güven" uygulaması yapıldı

4

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, Burdur'da iftar programında konuştu:

5

Sakaryaspor-Adana Demirspor maçının ardından

6

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Isparta'da ziyaretlerde bulundu

7

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Osmaniye'de temaslarda bulundu

8

Futbol: Trendyol 1. Lig

9

AFAD Başkanı Pehlivan, Hatay'da depremzede çocuklarla iftar yaptı

10

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Isparta'da iftar programında konuştu: