Çocuğun bademcik ameliyatında "ihmal" olduğu iddiası

Çocuğun bademcik ameliyatında

Çocuğun bademcik ameliyatında "ihmal" olduğu iddiası

ANTALYA (AA) - Antalya'nin Alanya ilçesinde, geçen yil bademcik ameliyati olan çocuklarinin yataga bagimli hale geldigini ileri süren aile, "ihmal" oldugu iddiasiyla doktorlar ve hastane yönetimi hakkinda savciliga sikayette bulundu.

Iddiaya göre, geçen yil 25 Nisan'da kulak akintisi sikayetiyle Alanya'daki bir özel hastaneye götürülen 3 yasindaki Sevgi Önal'in bademcikleri ameliyatla alindi. Bu operasyondan sonra kanamasi durmayan ve kalbi duran küçük kiz, bir baska hastanede yapilan müdahale ile yasama tutundu.

Kizlarinin bademcik ameliyati nedeniyle beyin fonksiyonlarini yitirip, yataga bagimli hale geldigini iddia eden aile, Alanya Cumhuriyet Bassavciligina verdikleri sikayet dilekçesi ile doktorlar ve özel hastane yöneticileri hakkinda suç duyurusunda bulundu.

Kizinin üzüntüsünü yasayan 26 yasindaki anne Seval Önal, yataga bagimli hale gelen kizinin iyilesecegine inandigini dile getirdi.

Hastaneden taburcu edildikten sonra kizlarina evde olusturulan yogun bakim ünitesinde bakmaya devam ettiklerini belirten Önal, "Küçücük bir umut bile olsa kizimin tedavisini sürdürecegiz. Uyansa bile raziyim. Yeter ki kizim bana yine 'anne' desin." ifadesini kullandi.

Seval Önal, söyle konustu:

"Kizim geçen yil özel bir hastanede bademcik ameliyati olduktan sonra rahatsizlandi. Kalbi ve beyin fonksiyonlari durunca da yataga bagimli hale geldi. Bakimi oldukça masrafli. Yardimseverlerin katkisina da ihtiyacimiz var. Ben bu olayin pesini birakmayacagim. Ihmalleri oldugunu düsündügümüz doktorlar ve özel hastanenin yöneticileri hakkinda savciliga suç duyurusunda bulunduk. Sonucunu bekliyoruz."



Yurt Dünya 3.07.2020 19:45:30 0

İlginizi Çekebilir

1

Finike'de Turizm Haftası kutlandı

2

Mersin'de yasa dışı bahis operasyonunda 5 şüpheli yakalandı

3

10. Kamu Bilişim Zirvesi başladı

4

Burdur'da çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı

5

Hatay'da devrilen minibüsteki 9 tarım işçisi yaralandı

6

Adana'da dergi binasında 2 kadını bıçakla yaralayan kadın tutuklandı

7

Adana'da hamile kadının öldüğü kazaya karışan otobüsün şoförü tutuklandı

8

Hatay'da makilik alanda çıkan yangın söndürüldü

9

Burdur'da Afrika'dan taşınan çöl tozu etkili oluyor

10

Adana'da "MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması" düzenlendi