Çocuğunuzu kahvaltı yaptırmadan okula göndermeyin

Çocuğunuzu kahvaltı yaptırmadan okula göndermeyin

BURSA - Kronik hastalıkların temelinin çocukluk dönemine dayandığını belirten uzmanlar, okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanması uyarısında bulundu.       

 Diyetisyen Gözde Alp, kronik hastalıkların yetişkinlik döneminden itibaren hayatı olumsuz etkilemesine karşın temellerinin çocukluk dönemine dayandığını söyledi. Bu nedenle çocukların yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanması gerektiğini kaydetti. Öğrenmenin anahtarının kahvaltı yapmak olduğunun altını çizen Alp, yapılan çalışmaların kahvaltı yapmadan okula giden çocukların kahvaltı yapan çocuklara göre daha başarısız olduğunu gösterdiğini ifade etti.        

Alp, okula kahvaltı yaparak giden bir çocuğun kantine gitme eğiliminin de azalacağına işaret ederek, çocukların sabah kahvaltı alışkanlığı kazanması için şu önerilerde bulundu: ?Çok tok kalkmasını engellemelisiniz. Bunun için yatmadan bir buçuk iki saat önce yemek yeme işlemini bitirmesini sağlayın. Siz ve çocuğunuz 10 dakika daha erken kalkın. Kalktığında ilk olarak kahvaltıya oturmasın. Önce kıyafetlerini değiştirsin. Kahvaltı yapmayan çocuğa asla baskı kurulmamalıdır. Ona bu alışkanlığı kazanması için zaman tanıyın, anlayışlı olun, küçük porsiyonlarla başlayın. Bir su bardağı süt içmek iyi bir başlangıç olabilir.?        

BESLENME ÇANTASI       

Çocukların eve gelene kadarki süreçte zinde kalabilmek için bir şeyler yemesi gerektiğini anlatan Alp, beslenme çantasına 1- 2 porsiyon meyve, ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumlar koyulabileceğini söyledi. Alp, çocukların farklı şeyler yeme isteğinin, haftada 1 - 2 defa meyve ve yağlı tohum yerine çikolata, dondurma, sütlü tatlı gibi besinleri tüketmelerine izin vererek sağlanacağını belirtti.        

GÜN İÇİNDE BESLENME       

 Alp, gün içinde beslenme hakkında ise şu bilgileri verdi: ?Bütün çocukların kemik gelişimini sağlamak için yeterli miktarda kalsiyuma, kas yapımı ve hücrelerin onarımı için proteine, enerji için karbonhidrat ve yağa, metabolik faaliyetlerini yürütebilmeleri için vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır. Bu amaçla çocukların gün içerisinde bütün besin gruplarını tüketmelerine dikkat edilmelidir.?



Güncel 25.10.2016 05:33:14 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

2

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

3

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

4

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

5

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

6

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

7

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

8

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

9

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu: