Çocuklar Gülsün Derneği’nin Osmaniye’de yaptırdığı anaokulu açıldı

Çocuklar Gülsün Derneği’nin Osmaniye’de yaptırdığı anaokulu açıldı

BAŞKANLIĞINI sanatçı Gülben Ergen’in yaptığı Çocuklar Gülsün Diye Derneği öncülüğünde, bağışçı Bridge to Turkey Fund tarafından Osmaniye’de yapılan 48’inci anaokulu hizmete açıldı. Anaokulu öğrencilerinin ve Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Çocuklar Gülsün Diye Derneğinin 11 afet bölgesinde 11 anaokulu projesi kapsamında Osmaniye merkez Şehit Tayfun Doğan İlkokulu bahçesine 2 derslik anaokulu yaptırıldığını ifade etti. Müdür Albak, “2023-2024 eğitim öğretim yılında toplam 54 anaokulumuzda 11 Bin 200 öğrencimizle eğitim öğretim hizmetimiz devam etmektedir. Hayırseverlerimizin eğitim alanına ilgi duyması, yatırım yapması, toplumla kucaklaşma ve sevgi bağı oluşturma vesilesidir. Bu okulun temelinde sevgi ve iyilik düşüncesi var, hayırseverlik bilinci var, dayanışmanın asil ruhu var. Hayırseverlik insan sevgisi temelinde yükselen öyle bir bilinç ki toplumu da yüceltmektedir. Bu vesile ile birçok öğrencimize sıcak bir yuva olacak Anaokulunun yapımını üstlenerek, eğitimi her zaman önceleyen, Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin Başkanı Gülben Ergen Hanımefendiye çok teşekkür ederiz.” Dedi. 
Törenin devamında konuşan Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen ise Osmaniye’nin kendisini çok güzel karşıladığını belirterek, “Tabi ki devlet büyüklerimiz buradalar ama en çok anne katılımını ben Osmaniye’de yaşadım, en çok anneler ve çocukları burada gördüm ve çok mutlu oldum. Bir şehirde anneler bir okulu sahiplenirlerse oranın sırtı yere gelmez. Sayın Valimden de Osmaniye’nin eğitim alanında ne kadar üstün başarılar, dereceler yakaladığını öğrendim biraz önce, gurur duydum. Bugün 48’inci anaokulumuzu açıp, Milli Eğitim Bakanlığına teslim ediyoruz, sizlere emanet ediyoruz. Bu okulun açılmasında Amerika’da yaşayan Türk vatandaşlarımızın BTF aracılığıyla bize oluşturduğu bir kumbaranın çok katkısı var, çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Gülben Ergen kendisine çocuklar tarafından hediye edilen Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğrafını başının üzerinde taşıyacağını ifade ederek, "Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde elimde Atatürk ve Türk Bayrağıyla ben bu emanete sahip çıkacağım. Anneler, çocuklar, öğretmenler siz de sahip çıkın olur mu?" dedi.
Törende konuşan Vali Erdinç Yılmaz, “Bugün çok güzel ve çok anlamlı bir gün. Bu okulun yapılması Osmaniye’miz adına çok mutlu etti bizi. Gerçekten büyük bir sosyal sorumluluk projesi. Böyle kıymetli bir sanatçımızın buna öncülük etmesinden çok mutlu olduk, çok teşekkür ediyoruz. Bu projede minik kalplerde yer bulacağına, çocuklarımızın geleceğinde çok önemli katkılar sağlayacağına hiç şüphemiz yok. Bu okulun İlimize kazandırılmasında öncülük eden Gülben Hanımefendiye bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Şehitler Diyarı Osmaniye’mize yapacağınız her katkı anlam bulacaktır, değer bulacaktır. BTF’e de yapmış olduğu katkılar nedeniyle ayrıca teşekkür ediyoruz. Çocuklar gülerse dünya güler, buna inanıyoruz. Çocuklarımız inşallah hep gülsünler. Okulumuz hayırlı uğurlu olsun.”dedi. Vali Erdinç Yılmaz, konuşmasının ardından Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen’e teşekkür plaketi takdim etti. Açılış konuşmaları ve plaket takdiminin ardından Vali Yılmaz, Gülben Ergen ve protokol mensupları anaokulunun açılışını öğrencilerle birlikte yaptı. Açılışın ardından Vali Yılmaz, Gülben Ergen ile birlikte okulu gezerek, öğrencilerle sohbet ettiler.



Osmaniye 28.09.2023 16:40:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hemşehrimiz Şehit Oldu

2

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

3

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

4

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

5

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

6

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

7

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

8

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

9

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

10

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor