ÇOCUKLAR İÇİN 15 YILDIR CAMDAN MİNİ OBJELER ÜRETİYOR

ÇOCUKLAR İÇİN 15 YILDIR CAMDAN MİNİ OBJELER ÜRETİYOR

Osmaniye'de bulunan Volkan Demir (40), yaklaşık 15 yıldır cam işleme sanatı ile dekoratif mini hayvan objeleri yapıyor. Masal Park içerisinde kurduğu stantta, kendisini ziyaret eden çocukların talepleri doğrultusunda, en çok sevdikleri hayvanlardan mini objeler yapan Demir, ürünlerin yapım aşamasının ilgiyle izlendiğini ve minik ziyaretçilerine çok eğlenceli geldiğini söyledi. Demir, hatıra olarak kalması için yapılan ürünleri isteyenlerden ise 20 lira gibi bir ücret talep ettiklerini kaydetti.
Bu işe okul bitiminin ardından başladığını ifade eden Demir, "Yaklaşık 15 yılıdır bu sanatla uğraşıyorum. Uzunca bir süre atölyede çalıştım. Sonrasında böyle gençlerle beraber çalışıyoruz. Bir yer belirliyoruz ve oraya giderek camdan objeler yapıyoruz." dedi.
Yaptığı işin , cam işleme sanatı olduğunu ve tarihçesinin ise çok gerilere dayandığını kaydeden Demir, camın ham maddesinin ise farklı yerlerden gelmekte olduğunu belirterek, "Kimisi Çek'ten gelir, kimisi İtalya'dan, kimisi de burada yapılmaktadır. Bir çok yerden camlar gelmekte ama bunların karışımı ancak tecrübe ile yapılabilir. Çünkü her cam birbiri ile karışmaz. Birbirlerine benzer kimyasal özellikleri olan camları karıştırabiliyorum. Buda tabii ki ustalık gerektiren bir iş. En çok camdan kedi yapıyorum çünkü kedi çok sevilir ve bende çok seviyorum." dedi.
Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Osmaniye 26.11.2019 13:06:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

2

İnşaat işçisinin acı sonu

3

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek

4

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14’ü tutuklandı

5

Osmaniye’de konteyner evleri yanan depremzede çift, yardım bekliyor

6

Osmaniye’de fırınlarda ve evlerde bayram kömbesi telaşı

7

Depremlerden etkilenen Osmaniye'de mezarlıklara hüzünlü ziyaret

8

Ağız kavgası ile başladı, cinayetle son buldu

9

Osmaniye'de polisler iftarda bir araya geldi

10

Osmaniye'de sağanak ve dolu, tarım arazilerine zarar verdi