Çocuklarda ev kazaları ölüm ve kalıcı sakatlıklara sebep olabilir

Çocuklarda ev kazaları ölüm ve kalıcı sakatlıklara sebep olabilir

Çocuklarda ev kazaları ölüm ve kalıcı sakatlıklara sebep olabilir

SAKARYA – Ev kazalarının, çocuklarda ölüm veya kalıcı sakatlıklara sebep olabildiğini aktaran Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Erbil Sak, aileleri riskli durumlar için bilgi ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Yapılan araştırmalara göre hem ülkemizde hem de dünyada ev kazaları dikkat çekici bir oranda yaralanma, kalıcı hasar hatta ölüme sebep olabiliyor. Özel Adatıp Hastanesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Erbil Sak ise bu oranda çocukların 4. sırada yer aldığını aktardı. Sak, 1-6 yaş arası çocuklarda sıklıkla görülen ev kazalarının önlenebileceğini de vurguladı.

“Ev kazaları, erkek çocuklarda kız çocuklara oranla 2 kat daha fazla görülmektedir”
Erkek çocuklarda bu oranın kız çocuklara göre 2 kat daha fazla olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Erbil Sak, “Ev kazaları, erkek çocuklarda kız çocuklara oranla 2 kat daha fazla görülmektedir. Anne ve babanın eğitim düzeyi arttıkça ev kazaları için alınan tedbirler artmakta ve kazalar azalmaktadır. Düşük ve orta gelirli ülkelerde ev kazalarında yaralanmaya bağlı ölümlerin yüzde 90’dan fazlasını maalesef çocuklar oluşturmaktadır. Ev kazaları genellikle ev içi ve balkon, bahçe veya havuz çevresinde oluşmaktadır. Kış döneminde yanıklar ve elektrik çarpmaları daha fazla iken, yaz döneminde düşmeler, zehirlenmeler ve boğulma vakaları artmaktadır. Ev kazalarının önlenmesinde daha önceki yaşanmışlıklar, tecrübe, bilgi ve eğitim düzeyi önemlidir. Çoğunlukla bilgisizlik, tedbirsizlik, ihmal gibi önlenebilir insan hataları ön plandadır. Bu nedenle ev içi, balkon, merdiven, elektrik prizleri, kaygan zemin, toksik maddeler gibi riskli durumlar için bilgili tedbirli olmak çok önemlidir” dedi.


Güncel 10.05.2022 10:58:29 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi