Çok uzun süre açık kalan televizyon yüklü masraf çıkarabilir

Çok uzun süre açık kalan televizyon yüklü masraf çıkarabilir

Çok uzun süre açık kalan televizyon yüklü masraf çıkarabilir

Televizyonların uzun süre açık kalmasının LED panellerinin yanmasına sebep olabileceği, bunun da vatandaşa yüklü bir masraf çıkarttığı belirtiliyor.
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok yeteneğe sahip yeni nesil televizyonların, tamirleri de bir o kadar masraflı oluyor. Gün içinde uzun süre açık kalan televizyonların LED panelleri yanıp bozulabiliyor. LED panel tamirinin de bir hayli zorlu olması, vatandaşın yeni bir televizyon almasına yol açabiliyor.
Televizyonu iki saat çalıştırdıktan sonra dinlendirilmesi gerektiğini söyleyen televizyon tamircisi Sami Diker, LED yanması çoğunlukla televizyonun uzun süre açık kalmasından dolayı olduğunu söyledi. Diker, “Piyasayla rekabet edebilmek için en ucuz parçaları kullanıyorlar. Ucuz parçalar da LED yanmasında etkili. Ücretler kullanılan LED’lere göre değişiyor. Mesela 32 inç televizyonlarda 300 liradan başlıyor. Söküp takması da problem olduğu için en ufak bir hatada panel kırılabiliyor. En ucuz panel de bin 500 lira. Söküp takarken en ufak hatada kırarsak yenisini takmak zorunda kalıyoruz” dedi.

“Tamir etmeye çalışırken televizyon panellerini bozan müşterilerimiz de oluyor”
Bazı müşterilerinin internet üzerinden video izleyip, tamir etmeye çalışırken televizyon panellerine zarar verdiğini söyleyen Sami Diker, uzmana danışılması gerektiğini belirtti. Diker,” Vatandaşlar internet üzerinden izleyip kendileri de tamir edebilir, ama riskli bir işlem olduğundan uzmanına danışmaları daha iyi olur. Evinde kendi tamir etmeye çalışırken televizyon panellerini bozan müşterilerimiz de oluyor. Panel üzerinde kof dediğimiz çipler bulunmakta. O panelleri istemeden kesiyorlar. Panel tamiri de çok masraflı iş, filmler yırtıldığı zaman masraf 600 liradan başlıyor” diye konuştu.


Güncel 17.02.2022 13:38:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi