Colorado, yeni soslarla portföyünü genişletiyor

Colorado, yeni soslarla portföyünü genişletiyor

Colorado, yeni soslarla portföyünü genişletiyor

ISTANBUL (AA) - Ketçap, mayonez ve sos kategorilerinde Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden Assan Foods, "Türkiye’nin Sos Uzmani" olarak konumlandirdigi Colorado markasinin portföyünü her yil en az 3 yeni sosla büyütme hedefi kapsaminda, yeni lezzet deneyimleri sunan pesto, guacamole, relish ve buffalo soslarinin tanitimini gerçeklestirdi.

Assan Foods'tan yapilan açiklamaya göre, Kibar Holding bünyesinde 1998 yilinda kurulan, gelinen noktada günde 4 bin 500 ton taze domates isleyebilme, 2,5 milyon adet ambalajli ürün üretebilme kapasitesiyle Türkiye'nin ketçap, mayonez ve sos kategorilerinde önde gelen üreticilerinden Assan Foods, Colorado markasi ile 4 yeni sosun tanitimini yapti.

Pesto, guacamole, buffalo ve relish, Colorado'nun ürün portföyüne yeni soslar olarak eklendi.

Makarnalarin vazgeçilmezi olan, feslegen içeren sos Colorado Pesto Sauce, atistirmaliklari ve her türlü mezeyi de lezzetli bir biçimde tamamliyor.

Meksika mutfagindan dünyaya yayilan ve içerdigi avokado ile egzotik bir lezzet deneyimi sunan Colorado Guacamole Sauce, basta fajitalar olmak üzere tüm Meksika yemeklerine ve patates cipslerine mükemmel uyum sagliyor.

Domates bazli zengin bir içerige sahip olan Colorado Relish Sauce, fast food, atistirmalik ve burgerlere lezzet katmanin yani sira patates kizartmasinin vazgeçilmezi olarak kabul ediliyor.

Acili ve istah açici bir diger sos Colorado Buffalo Sauce ise tavuk gibi kaplamali olarak kizartilan ürünlerin yani sira atistirma tabaklari ve snack yiyeceklerin lezzetini zenginlestirmek için de kullaniliyor.


- "Sos portföyümüzü gelistirmek için akademisyen is birliklerini gündeme aldik"


Açiklamada görüslerine yer verilen Assan Foods Strateji ve Pazarlama Müdürü Mutlu Tanberk, Colorado Buffalo Sauce'un, Türkiye'de ve dünyada pek çok bes yildizli otel ve prestijli restoranda yönetici sef olarak çalistiktan sonra Türkiye’de akademisyen sef unvanini almis ilk kisi olan Istanbul Bilgi Üniversitesi Ögretim Görevlisi, sef David Shipman tarafindan gelistirildigini bildirdi.

Tanberk, "Sos portföyümüzü daha da gelistirmek için akademisyen is birliklerini gündeme aldik ve David Shipman ile gelistirdigimiz soslardan biri olan Colorado Buffalo Sauce'u, bu seneki lansman kapsamina aldik. Sef David Shipman, gida sektöründe danismanlik çalismalarinin yani sira akademik çalismalarini Istanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlari bölümünde sürdürüyor ve sektöre yeni isimler kazandirmaya devam ediyor." ifadelerini kullandi.

HORECA sektöründe seflerin mutfakta kullanimini kolaylastirmak amaciyla Colorado Pesto Sauce ve Colorado Guacamole Sauce'larini cam kavanozda, Colorado Relish Sauce ve Colorado Buffalo Sauce'larini ise 2 litre bidon ambalajda sunduklarini aktaran Tanberk, Türkiye'de Kingtom, Colorado ve Oba markalariyla ev disi tüketim pazarinda yer aldiklarini bildirdi.


- "Colorado'nun lezzet dünyasi daha da genisledi"

Mutlu Tanberk, sunlari kaydetti:

"Türkiye'nin sos uzmani olarak konumlandirdigimiz markamiz Colorado'nun çok genis bir ürün yelpazesi var. Lansmanini gerçeklestirdigimiz ilk yilimizda bile ciddi bir ürün portföyüne sahiptik ve her yil 3 yeni sos lanse etme hedefimizi gerçeklestirerek bu portföyü genisletmeye devam ettik. Yeni lezzetlerimiz Pesto Sauce, Guacamole Sauce, Relish Sauce ve Buffalo Sauce ile Colorado'nun lezzet dünyasi daha da genisledi.

Susurluk fabrikamizda domates ve biber salçasi, ketçap, mayonez ve çesitli soslar, Izmir Serbest Bölgesi'nde bulunan Ege Assan fabrikamizda domates salçasi, olmak üzere 300'ün üzerinde ürün üretiyoruz. Küresel gida endüstrisinin hijyen ve kalite standartlarini en yüksek düzeyde karsilayan üretimimizle ülkemizde ve dünyanin dört bir yaninda farkli damak tatlarina, farkli tüketim aliskanliklarina hitap ediyoruz."

Verilen bilgiye göre, Colorado, Kingtom ve Oba markalari ve private label alaninda yurt içi pazarda liderliginin yani sira 4 kitada 30'dan fazla ülkeye ihracat gerçeklestiren Assan Foods, Walmart is birliginde, Çin pazarinda, Ispanya'da ve Afrika ülkelerinde kendi Ar-Ge çalismalariyla gelistirdigi Colorado markali ürünlerle büyümesini sürdürüyor.

Unilever, Nestle, Japonya'da Ishimitsu gibi global gida sirketlerine de ham madde olarak domates ve biber salçasi tedarik eden Assan Foods; Türkiye'de Burger King, Köfteci Yusuf, Domino's, KFC, Pizza Hut, Popeyes gibi birçok restoran ve fast food zincirine, BIM, Metro ve Hakmar zincir marketlerine ketçap, mayonez ve sos üretiyor.

Colorado, ketçap ve mayonezin yaninda genis sos portföyü ile özellikle ev disi tüketim sos pazarinda lider olarak yer aliyor. Colorado Gourmet serisi HORECA kanalinda masa üstlerinde son tüketicilerin, Colorado bidon ürünleri de genis yelpazesiyle mutfaklarda seflerin kullanimina sunuluyor.



Yurt Dünya 11.08.2020 11:47:41 0

İlginizi Çekebilir

1

Anomaly Agent Tamam! Şimdi Sırada Anomaly President Var!

2

Hatay'da motosiklet kazasında 1 kişi ağır yaralandı

3

Hatay'da Antakya Gastronomi Çarşısı hizmete girdi

4

Mersin'de Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali başladı

5

Adana'da Seyhan Nehri üzerinde yapılan Yavuzlar Köprüsü açıldı

6

Hatay'da durdurulan otomobilde 8 bin 400 uyuşturucu hap ele geçirildi

7

Antalya'da Türk devletlerinin ekonomik gücü ve işbirliklerinin güçlendirilmesi masaya yatırıldı

8

Mersin'de inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

9

Kahramanmaraş'ta gölete giren genç boğuldu

10

Adana'da "Peygamberimiz ve şahsiyet inşası" konferansı düzenlendi