Çolpan, kitap yayınladı

Çolpan, kitap yayınladı

Kazak Türklerinden araştırmacı yazar Kuddüs Çolpan, doğduğu yer olan Niğde’nin Ulukışla İlçesi Altayköy’deki yaşantısını konu alan bir kitap yayınladı.

Kazak Türklerinden araştırmacı yazar Kuddüs Çolpan, doğduğu yer olan Niğde’nin Ulukışla İlçesi Altayköy’deki yaşantısını konu alan bir kitap yayınladı.

Yazar Kuddüs Çolpan doğduğundan bu yana Türkiye’de yaşıyor. Çeşitli konularda da araştırmaları olan Çolpan’ın kitabı Kazakistan’da bir yayın evi tarafından kazakça basılarak piyasaya sunuldu. Araştırmacı Yazar Güddüs Çolpan, kitabının Türkçeye çevrilerek, Türkiye’de de yayınlanması için çalışma başlatacağını söyledi.

1966’da Niğde/Ulukışla-Altayköy’de dünyaya gelen ve Kazak Türklerinden olan araştırmacı yazar Kuddüs Çolpan’ın “Altayköy Kazakları” adlı kaleme aldığı kitabı, Kazakistan-Almatı şehrinde Mazmundama Yayınevi tarafından Kazakça yayımlandı. Yazar bu eseri, atayurdu Kazakistan ve Doğu Türkistan’dan sonra Hindistan, Pakistan üzerinden gelerek Altayköy’e yerleştikleri 70. Yıl dolayısıyla yazmış ve şimdi Türkiye Türkçesine çevirerek yayınlamayı düşünmektedir. 



Yurt Dünya 12.07.2024 17:36:00 0
Anahtar Kelimeler: Çolpan kitap yayınladı

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de feci kaza kamerada: Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

2

Osmaniye polisinden yasa dışı bahis operasyonu: 1 milyar TL’lik varlık donduruldu

3

Hatay'da su gider kanalında mahsur kalan kedi ve yavruları kurtarıldı

4

Turkcell'e 1 milyar dolarlık uluslararası murabaha sendikasyonu

5

Konyaaltı ilçesinde afetlere karşı toplanma alanları oluşturuldu

6

Antalya'da bir konteynerde çıkan yangında ölen 6 kişinin cenazesi yakınlarına teslim edildi

7

Davraz Kayak Merkezi bayramda yaklaşık 10 bin ziyaretçi ağırladı

8

Burdur'da 2 kişiyi bıçakla yaralayan şüpheli tutuklandı

9

13. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası yarın Antalya'da başlayacak

10

Antalya'da ırmakta kadın cesedi bulundu