Coreker Yaylası’nda doğal mantarlar çıkmaya başladı

Coreker Yaylası’nda doğal mantarlar çıkmaya başladı

Coreker Yaylası’nda doğal mantarlar çıkmaya başladı

Erzurum’un Olur ilçesi Ormanağzı köyü Coreker ve Şamattur Yaylasında doğal Kültür mantarı olan kuzu göbeği mantarı çıkmaya başladı. İlkbaharda yöre halkı özellikle yaylalara çıkarak kuzu göbeği mantarını topluyorlar. Bu sene mevsim hava sıcaklığının soğuk gitmesinden dolayı mantarların çıkması geç kaldı.
Olur Ormanağzı köyü Coreker yaylasında ikamet eden İsmail Aydın, “Coreker yaylasında kültür organik mantarlar Nisan ayının sonlarına doğru çıkardı bu sene havalar soğuk gitti mantarların çıkması geç kaldı. Mantarlarımız doğaldır herkesin yemesini isterim” dedi.
Kenan Aydın, “Şamatur yaylasına doğal kültür mantarı toplamaya geldik havaların soğuk gitmesi nedeni ile pek fazla çıkmamış biz tadımlık olarak topladık. Tadını merak edenler bir hafta on gün sonra gelirlerse çok daha fazlasına rastlarlar herkesin bu tadı tatmasını isteriz” dedi.


Güncel 13.05.2021 07:01:41 0

İlginizi Çekebilir

1

Çukurova Uluslararası Havalimanı çalışanları, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

2

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Vekili Ak, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

GÜNCELLEME - Antalya'nın Aksu ilçesinde çıkan hortumda bir kişi yaralandı, tekneler zarar gördü

4

Antalya Valisi Şahin, Aksu'da hortumun zarar verdiği yerleri inceledi

5

Osmaniye’de gençler için 3 günlük cami kampı

6

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 92 şüpheliyi yakaladı

7

Toyota GAZOO Racing, Monte Carlo Rallisi'ne galibiyetle başladı

8

Isparta Davraz Kayak Merkezi tatilcilerle şenlendi

9

Tosyalı Holding Cezayir'deki tesisiyle dünya DRI üretim rekorunu kırdı

10

İş kazasında engelli kalınca ahşaptan oyuncak yapma hobisini mesleğe dönüştürdü